Odpalanie na mrozie
- alonzo
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Odpalanie na mrozie
Witam interesuje mnie jak wam odpalaja maszyny na mrozie dzisiaj rano u nie -18 odpalił za drugim razem ale krecił powoli rozrusznikiem
Pochwalcie sie jak było u was
Pzdr
Pochwalcie sie jak było u was
Pzdr
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Ciężko mu szło, ale odpalił w końcu.
Oj trzeba gdzieś Ako sprawdzić i ładowanie...
Najgorsze jest to, że robię w zasadzie niewiele kilometrów dziennie.
Mimo jazdy za jasnego na dziennych zapewne niewiele się doładowuje, więc zasadniczo lepiej będzie podjechać gdzieś gdzie to sprawdzą, niż zwalić na Ako...

Oj trzeba gdzieś Ako sprawdzić i ładowanie...
Najgorsze jest to, że robię w zasadzie niewiele kilometrów dziennie.
Mimo jazdy za jasnego na dziennych zapewne niewiele się doładowuje, więc zasadniczo lepiej będzie podjechać gdzieś gdzie to sprawdzą, niż zwalić na Ako...
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
mnie dzisiaj żona poinformowała, że Touran odpalił za drugim razem (było -16C). Ja w poniedziałek odpalałem przy -8C - nie było najmniejszego problemu. Dodam, że akku wymieniane w X.2010 r, rozrusznik (regeneracja) VI.2010.
Zastanawiam się czy nie jest to "wina" paliwa. Od XII.2011 tankuję zwykły ON. Od momentu zakupu (V.2010) lałem ON Ultimate i zeszłej zimy tego problemu nie zaobserwowałem, a były w moich okolicach mrozy po -25C.
Zastanawiam się czy nie jest to "wina" paliwa. Od XII.2011 tankuję zwykły ON. Od momentu zakupu (V.2010) lałem ON Ultimate i zeszłej zimy tego problemu nie zaobserwowałem, a były w moich okolicach mrozy po -25C.
- Misiek8010
- Użytkownik
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
-
sebo1978
- Kandydat
Witam
Ja natomiast miałem problemy
Przy -17 odpalił, ale z wielkim trudem. Okazało się że mam problem z napięciem na świece żarowe i odpalałem bez świec. Bezpieczniki w pożądku, ale czy ktoś może wskazać mi przekaźnik do świec? Po podłączeniu komputera wyskkuje błąd z przekaźnikiem świec żarowych.
dziękuję
Ja natomiast miałem problemy
Przy -17 odpalił, ale z wielkim trudem. Okazało się że mam problem z napięciem na świece żarowe i odpalałem bez świec. Bezpieczniki w pożądku, ale czy ktoś może wskazać mi przekaźnik do świec? Po podłączeniu komputera wyskkuje błąd z przekaźnikiem świec żarowych.
dziękuję
- Robert
- Przeglądacz
- Auto:: 1,9TDI DSG 7 rocznik;2009
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Mam pytanie dziś -20 gdy próbowałem odpalić auto to ok trzy razy rozrusznik nie reagował na przekręcenie kluczyka w pozycje do odpalania ale potem załapał i odpalił za pierwszym razem
co to morze być jakiś defekt czy morze coś nie łączy podłączenia do rozrusznika były sprawdzone czy ktoś spotkał się z czymś takim?to dzieje się tylko jak mróz po wyżej -10.
Pozdrawiam
Pozdrawiam