composition media + dvd i navi
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4Tsi, 2016
- Imię:: Tom
composition media + dvd i navi
Co potrzeba aby w radiu composition media oddtwarzac filmy i nawigacje?
Zapraszam do Powitalni
Zapraszam do Powitalni
Ostatnio zmieniony ndz kwie 02, 2017 23:41 przez Cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Tak dla porządku
Powód: Tak dla porządku
- gordon
- ____________________
- Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
- Imię:: Ireneusz
- Podziękował: 115 razy
- Otrzymał podziękowań: 188 razy
Re: composition media + dvd i navi
Trochę już nasmarowałeś na forum kolego donjuanik, miło nam i jesteśmy wdzięczni, ale proszę abyś uzupełnił rażące niedopatrzenie braku Twojego posta w dziale "Powitalnia".donjuanik pisze:Co potrzeba aby w radiu composition media oddtwarzac filmy i nawigacje?
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4Tsi, 2016
- Imię:: Tom
co znaczy dodatkowy modół? Trzeba dokupić jakąś czesc i podłączyc, a moze tylko wgrywa się inne oprogramowanie, jakies linki gdzie kupic i za ile to mozna zrobic?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Post wyżej dostałes pewne wytyczne.donjuanik pisze:co znaczy dodatkowy modół? Trzeba dokupić jakąś czesc i podłączyc, a moze tylko wgrywa się inne oprogramowanie, jakies linki gdzie kupic i za ile to mozna zrobic?
Bądź tak uprzejmy i zastosuj się do nich
-
- Początkujący
- Auto:: TSI 1.4 2017 Highline
- Imię:: Marek
Tutaj http://clmag.pl/test-volkswagen-passat- ... swietlaczu napisali że jedyną nawigacją, która działa przez App-Connect jest Sygic.
Tutaj https://youtu.be/Pv_O7ceYQjI można zobaczyć jak to działa.
Czy ktoś z Was tego używa? Jakie są opinie?
Tutaj https://youtu.be/Pv_O7ceYQjI można zobaczyć jak to działa.
Czy ktoś z Was tego używa? Jakie są opinie?
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Przez App-Connect działa normalnie Google Maps
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
- Początkujący
Widziałem filmiki, że Google Maps działa tylko na postoju.
Czy podczas jazdy też działa?
Na adroidzie? Na stronach vw opcja Android Auto jest nieaktywna dla Polski. Czy samochód wyprodukowany na Polskę?
Znawcy u dealera mówili mi, że na iPhonie coś można odpalić, ale że ja go nie mam to nie drążyłem tematu.
Na adroidzie? Na stronach vw opcja Android Auto jest nieaktywna dla Polski. Czy samochód wyprodukowany na Polskę?
Znawcy u dealera mówili mi, że na iPhonie coś można odpalić, ale że ja go nie mam to nie drążyłem tematu.
- Cesarz
- Władca postów
Mam auto od 27 lutego i Google maps działa bez problemu w czasie jazdy. telefon na androidzie Xperia XA i auto jak najbardziej wyprodukowane "na Polske" na moje zamówienieCetusek pisze:Widziałem filmiki, że Google Maps działa tylko na postoju.

Musiałem tylko sciągnąc na telefon aplikacje z tej strony http://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
A ze "znawcami" u dilera różnie bywa...
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Czasami tak jest, że dane rozwiązanie działa ale nie jest ono oficjalnie wspierane przez producenta więc producent twierdzi że nie działa. Sporadycznie udzieli informacji, że działa ale w związku z tym, że nie ma oficjalnego wsparcia klient robi to na własną odpowiedzialność.Cesarz pisze:A ze "znawcami" u dilera różnie bywa...
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Początkujący
Jakie to zamówienie? Czy wystarczy domówić tylko App-Connect za 800 ?Cesarz pisze:
Mam auto od 27 lutego i Google maps działa bez problemu w czasie jazdy. telefon na androidzie Xperia XA i auto jak najbardziej wyprodukowane "na Polske" na moje zamówienie ;
- Cesarz
- Władca postów
Przy konfigurowaniu / zamawianiu nowego auta u dilera, tak jak piszesz domówiłem właśnie App-Connect bo aby to działało musisz miec gniazdo USBCetusek pisze:Jakie to zamówienie? Czy wystarczy domówić tylko App-Connect za 800 ?Cesarz pisze:
Mam auto od 27 lutego i Google maps działa bez problemu w czasie jazdy. telefon na androidzie Xperia XA i auto jak najbardziej wyprodukowane "na Polske" na moje zamówienie ;
- siemi1
- Przeglądacz
- Auto:: Octavia II FL 2009 BMM
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
A do mirrorlinka instalujecie apke LG Drive i dziala podczas jazdy.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Początkujący
Zamawiam pakiet Bisuness, w którym jest radio Composition Media.Cesarz pisze: Przy konfigurowaniu / zamawianiu nowego auta u dilera, tak jak piszesz domówiłem właśnie App-Connect bo aby to działało musisz miec gniazdo USB
Na stronie VW Polska jest taki opis systemów:
Natomiast w folderze papierowym dostępnym w salonie jest napisane przy Composition Media:Seryjne radio Composition Colour1 posiada napęd CD, osiem głośników, kolorowy ekran dotykowy o przekątnej 12,7 cm i odbiera fale radiowe FM.
Do radia Composition Media, dostępnego na życzenie do wszystkich wariantów wyposażenia, należy osiem głośników. Posiada ono te same złącza co wymieniony wcześniej model, a do tego odtwarzacz CD-MP3 oraz złącze Bluetooth do telefonu komórkowego. Obsługa radia jest bardzo wygodna, gdyż kolorowy ekran dotykowy ma przekątną aż 16,5 cm. System posiada czujniki zbliżeniowe: gdy Twój palec znajdzie się obok pola na wyświetlaczu, zostanie ono powiększone. W ten sposób obsługa staje się jeszcze łatwiejsza i bezpieczniejsza.
Opcjonalny dla wszystkich wariantów wyposażenia system nawigacji Discover Media również posiada kolorowy ekran dotykowy o przekątnej 16,5 cm. Inne elementy systemu to: osiem głośników, radio FM, napęd CD odtwarzający formaty MP3, AAC i WMA, dwa porty kart SD, złącza AUX-IN i USB oraz przygotowanie do instalacji telefonu komórkowego z Bluetooth.
Chcesz jeszcze więcej? Nawigacja Discover Pro2 to system Infotainment dla wyjątkowo wymagających. Obejmuje on ekran o przekątnej 20,3 cm, na którym prezentowane są mapy 3D, a także wewnętrzną pamięć flash. Funkcja obsługi głosowej reaguje na nazwy miejscowości i ulic, a następnie oblicza trasę według wskazówek. System poprawia także wygodę korzystania z telefonu, oferując zestaw głośnomówiący z Bluetooth.
1. Composition Colour - wyposażenie seryjne w wersji Trendline, Comfortline, Highline. 2. Discover Pro – dostępne jako opcja dla Comfortline i Highline.
Komu teraz wierzyć? Mam to USB, czy nie mam? Mam SD czy nie mam? W salonie na wystawie same full wypasy, które mają wszystko, a jak się zapytać obsługi to widać nieco zawahanie..... Ponadto system dysponuje portem kart SD, złączami AUX-IN, USB, i Bluetooth dla telefonów komórkowych
Do tego w folderze mamy opis Car-Net App-Connect:
Na dodatek w cenniku jest jeszcze dodatkowe wyposażenie postaci:Z Car-Net App-Connect i złączem USB możesz wygodnie obsługiwać aplikacje z urządzeń przenośnych...
Zatem zamawiam:Gniazdo USB do obsługi iPod/iPhone
- Composition Media
- Car-Net App-Connect
Czy to "Gniazdo USB do obsługi iPod/iPhone" muszę zamawiać? Czy zamówienie oznacza, że zamiast USB do nie iPhona dadzą mi USB do iPhona i mój telefonik nie będzie działał?
Będę podłączał smartfona z Androidem.