Tylna wycieraczka i ogrzewanie tylnej szyby.
Tylna wycieraczka i ogrzewanie tylnej szyby.
Witam.Postanowilem zalozyc nowy temat poniewaz inne na w/w temat nie rozwiazuja mojego problemu.Postaram sie pisac jak najkrocej.Nie dziala mi tylna wycieraczka i ogrzewanie tylnej szyby.Poprostu z dnia na dzien przestalo dzialac.
-mikro wylaczniki sprawdzone na pierwszym zabku gasnie oswietlenie bagaznika na drugim kontrolka od klapy.
-silnik wycieraczki sprawdzony na krotko dziala gdy dostanie napiecie na skrajne piny.
-bezpieczniki i przekazniki sprawdzone sprawne dla pewnosci pozamieniane miejscami w miare mozliwosci.
-VAG nie pokazuje zadnych bledow, wrecz przeciwnie probuje mi wmowic ze wycieraczka dziala.
-wiazka miedzy klapa a nadwoziem sprawdzona jedna (ta z okablowaniem wycieraczki) sprawna.
Gdzies czytalem ze na czteropinowej kosci do wycieraczki powinien pojawic sie plus po zaplonie,i to jest jedyna rzecz jakiej moge sie czepic,pytanie tylko czy ten plus powinien tam byc, co ogrzewanie szyby ma wspolnego z wycieraczka, czy warto szukac przerwy w drogiej wiazce do klapy.Lusterka grzeja a zasilanie na wycieraczke sprawdzilem w kosci w nadwoziu (podsufitka).Jezeli ktos ma jakies sugestie to bede wdzieczny.
-mikro wylaczniki sprawdzone na pierwszym zabku gasnie oswietlenie bagaznika na drugim kontrolka od klapy.
-silnik wycieraczki sprawdzony na krotko dziala gdy dostanie napiecie na skrajne piny.
-bezpieczniki i przekazniki sprawdzone sprawne dla pewnosci pozamieniane miejscami w miare mozliwosci.
-VAG nie pokazuje zadnych bledow, wrecz przeciwnie probuje mi wmowic ze wycieraczka dziala.
-wiazka miedzy klapa a nadwoziem sprawdzona jedna (ta z okablowaniem wycieraczki) sprawna.
Gdzies czytalem ze na czteropinowej kosci do wycieraczki powinien pojawic sie plus po zaplonie,i to jest jedyna rzecz jakiej moge sie czepic,pytanie tylko czy ten plus powinien tam byc, co ogrzewanie szyby ma wspolnego z wycieraczka, czy warto szukac przerwy w drogiej wiazce do klapy.Lusterka grzeja a zasilanie na wycieraczke sprawdzilem w kosci w nadwoziu (podsufitka).Jezeli ktos ma jakies sugestie to bede wdzieczny.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Taa , też o tym myślałem, ale aż takim grzesznikiem nie jestem żeby tyle na kolanach czasu spędzić
Ostatnio zmieniony śr paź 03, 2012 11:33 przez Tomas, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pawel07777
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Rany tylko mnie nie pobijcie
Tomek nie pisales że przegladaleś kompendium, a skoro przegladałes to wiesz ze dużo zalezy od rocnika i mies produkcji. Tam w tej rozpisce generalnie nie ma wyszczegolnionego grzania tylnej szyby.
cheles czyzby kumoterstwo? Wszyscy jestesmy równi ale niektórzy sa równiejsi? Jak własnie "starzy" nie bedą dbac o porzadek to czego wynagac od "nowych"?
Tomek nie pisales że przegladaleś kompendium, a skoro przegladałes to wiesz ze dużo zalezy od rocnika i mies produkcji. Tam w tej rozpisce generalnie nie ma wyszczegolnionego grzania tylnej szyby.
cheles czyzby kumoterstwo? Wszyscy jestesmy równi ale niektórzy sa równiejsi? Jak własnie "starzy" nie bedą dbac o porzadek to czego wynagac od "nowych"?
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Tomek pytanie za 100 pkt... A slychac wogóle klikanie przekaznika jak załączacsz grzanie?
[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 14:15 ]
o to polska własnie 
[ Dodano: Sro Paź 03, 2012 14:15 ]
cheles pisze:Nowi mają szukać, starzy mają forymarynarz75 pisze:cheles czyzby kumoterstwo? Wszyscy jestesmy równi ale niektórzy sa równiejsi? Jak własnie "starzy" nie bedą dbac o porzadek to czego wynagac od "nowych
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm