Mam problem z moim touranem. Jak ostatnio ciagnalem przyczepke pod gorke zaczal sie trzasc i puszczal czarny dym. Potem jechalem juz spokojnie i gdy mocno nie przyspieszalem objawy byly nie zauwazalne. Po zeskanowaniu wypadl blad czujnika g70 niezrozumialy sygnal a silnik dostawal za duzo powietrza zamiast 255mg na jalowym ma 450mg. Do tego takie puchanie w filtrze powietrza. Sprawdzilem filtr i przeplywke sa suche. Co dalej sprawdzac i co dalej czynic? Sprawdzic czy ktoras rura nie lapie lewego powietrza? Turbo bylo nowe rok temu specjalnie wzmocnione na ten silnik. Mechanik powiedział ze rozrzad ale to mi nie pasuje za bardzo
Touran 2003 1.9tdi stracil moc blad czujnika g70
-
MarcinCyt
- Auto:: Touran S 1.9tdi AVQ 2003
- Imię:: Marcin
Touran 2003 1.9tdi stracil moc blad czujnika g70
Witam
Mam problem z moim touranem. Jak ostatnio ciagnalem przyczepke pod gorke zaczal sie trzasc i puszczal czarny dym. Potem jechalem juz spokojnie i gdy mocno nie przyspieszalem objawy byly nie zauwazalne. Po zeskanowaniu wypadl blad czujnika g70 niezrozumialy sygnal a silnik dostawal za duzo powietrza zamiast 255mg na jalowym ma 450mg. Do tego takie puchanie w filtrze powietrza. Sprawdzilem filtr i przeplywke sa suche. Co dalej sprawdzac i co dalej czynic? Sprawdzic czy ktoras rura nie lapie lewego powietrza? Turbo bylo nowe rok temu specjalnie wzmocnione na ten silnik. Mechanik powiedział ze rozrzad ale to mi nie pasuje za bardzo
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
Re: Touran 2003 1.9tdi stracil moc blad czujnika g70
Skąd Wy tych mechaników bierzecie ??? 
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
MarcinCyt
- Auto:: Touran S 1.9tdi AVQ 2003
- Imię:: Marcin
Ja w anglii siedzę. Poza tym to niby dobry mechanik nie wiem czemu mi rozrzad chce wymieniac :p a masz cos w pomysle co bym mogl sprawdzić gdzie zaczac jakies pomysly?
-- Cz kwi 14, 2016 21:16 --
No i dopytalem mechanika. Rozrzad przy okazji wymiany walka rozrządu ktory za pewne sie wytarl dajac luzy na popychaczach i zaworach stad lewe powietrze. Sprawdzil podobno rury i sa szczelne. Przez ten walek prawdopodnie sa stuki w silniku i slychac takie puchanie powietrza w filtrze
-- Cz kwi 14, 2016 21:16 --
No i dopytalem mechanika. Rozrzad przy okazji wymiany walka rozrządu ktory za pewne sie wytarl dajac luzy na popychaczach i zaworach stad lewe powietrze. Sprawdzil podobno rury i sa szczelne. Przez ten walek prawdopodnie sa stuki w silniku i slychac takie puchanie powietrza w filtrze
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Jacek tu nie ma mechaników. Są za to "wymieniacze" partacze/naciagacze.JacaTouran pisze:Skąd Wy tych mechaników bierzecie ???
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Marcin, jak stuka w dolot, to zapewne wałek. Poszukaj na YT filmików z wytartym wałkiem czy to ten sam dźwięk.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Wałek i szklanki sprawdzić to 10 min roboty i od tego można zacząć. Błąd niby przepływki ale logujac razem grupę 003 i 011 lub 010 będzie widać czy to ona czy może coś innego.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC