Problem z stacyjka
-
- Kandydat
- Auto:: tuoran 1.9 2003
- Imię:: Piotr
Problem z stacyjka
Witam, mam problem z stacyjka. Kilka dni temu odpaliłem i przejechałem tam 10 km i po godzinie wchodzę do samochodu i chce odpalić kluczyk z ledwoscia przekrecilem nie blokowala kierownica w momencie coś tam się zepsuło i tak jeździłem kilka dni umówiłem się do mechanika i w dzień kiedy przywiozlem samochód do naprawy chodziła stacyjka jak zawsze czyli dobrze rozebrali ja zawiezli do kolesia który robi z stacyjka i powiedział, że nie ma co naprawiać bo wszystko Działa bez zarzutu i nie ma co wymieniać poczyscil tylko i założyli na nowo i chodziła dobrze, ale czuć, że ciężej się przekrecalo, ale tylko trochę. Dzisiaj po tygodniu znów to samo ciężko tak, że idzie urwać kluczyk dodam, że mam 2 klucze i to samo i jednym i drugim. Ktoś coś wie na ten temat? Z góry wielkie dzięki za pomoc.
- xXxBOSMANxXx
- Przeglądacz
- Auto:: Touran,1,9TDI, 2007r.
- Imię:: Przemek
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Problem z stacyjka
Kolego miesiąc temu miałem podobnie tylko mój kluczyk jak się przekręcił to potem auta nie mogłem zgasić. Problem tkwi w pancerzu obudowy w środku stacyjki jest jakiś plastik który pęka i nie można potem przekręcić kluczyka, więc od razu znajdź DOBREGO fachowca od zamków i niech ci przełoży cały grot do nowej obudowy. Mój specjalista od zamków miał ich sporo bo mówił ze przyjeżdżają z tym często do niego ludzie. Więc tylko cały grot został przełożony bez problemu.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
spacewalker pisze:Nowa wkładka w ASO pod Twoj kluczyk (zamawiana po VIN) kosztuje ok 520zł
jełsi da się jeszcze zamówić samą wkładke pod kluczyk.
ja ostatnio przerabiałem wymianę kluczyków wraz z zamkami, zamawiane po VIN w ASO - komplet 1600zł.
tak czy innaczej jedź do dobrego speca zeby obadał temat i Ci doradzi, czy wymiana całości, czy jest też w stanie dorobić element.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Problemem nie jest stacyjka a obudowa stacyjki.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Kandydat
- Auto:: tuoran 1.9 2003
- Imię:: Piotr
Panowie sprawa jest taka ze jak wycigane kluczyk kilka razy i mocniej go docisne albo klupne lekko dlona to przekreca sie . Wydaje mi sie ,ze jest luz na stacyjce
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
kolego podjedz do kogos innego bo jak Cie zaskoczy 200km od domu to bedzie mowa o innych pieniadzach a usługe... koledzy wyżej już napisali przynajmniej o dwóch rzeczach so sprawdzenia/wymiany.
jesli jakiś "fachowiec" mówię ze wszystko jest OK, skoro nie jest ok, to trzeba go zmienić niestety, lub w tym temacie poprostu nie jest dobry.
jesli jakiś "fachowiec" mówię ze wszystko jest OK, skoro nie jest ok, to trzeba go zmienić niestety, lub w tym temacie poprostu nie jest dobry.