Błedy -prosze o pomoc w diagnozie

rafix0016
Auto:: Touran 1,9 TDI ,2004
Imię:: Rafał

Błedy -prosze o pomoc w diagnozie

Post autor: rafix0016 »

witam
silnik 1,9 tdi 2004
kontrolka silnika zapala sie czasem gasnie ale czesciej jest zapalona .Po sprawdzeniu Vag wyskoczyly błedy które usunelismy ale zapalila sie po czasie znowu .dodatkowo na czerwonym polu pojawia sie napis o anomalii układu wydechowego który tez gasnie pochwili -mysle ze zwiazana z tymi bledami bo po wykasowaniu juz nic nie pokazywało
Podobno swiece czy jakas wiazka ale nie mam pojecie jak sie z tym uporać .Poza tym swieci non stop kontrolka air bag .jest na to jakis sposób ?dziekuje za wszelka pomoc.Od razu mowie,że nie jestem w PL aby sprawdzic .[image]
Załączniki
DSCN9514.JPG
DSCN9510.JPG
DSCN9512.JPG
DSCN9520.JPG
DSCN9518.JPG
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: Błedy -prosze o pomoc w diagnozie

Post autor: wesol »

nie musisz robic zdjec laptopa. Po to sa ikonki w tym programie tam na dole a nawet gdyby to masz tez na klawiaturze ctrl + prt sc i masz juz zrobiony zrzut ekranu.

PRoblem gdzies z w sterowaniu swiecami zarowymi lub kabloteką od nich. Nie sadze by 4 swieczki zakonczyly żywot ale sprawdzic tez mozna na szybkiego. Czujnik G62 tez albo dziabniety albo kabloteka od niego, piny we wtyczce itp.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
Awatar użytkownika
marek1629
Zaawansowany
Auto:: touran, 1.9 bls 2006
Imię:: Marek
Podziękował: 65 razy
Otrzymał podziękowań: 92 razy

Post autor: marek1629 »

Pokaż jeszcze ten od poduszki. A ze swiecami tak jak kolega pisze, sprawdź wiązkę. Czujnik temperatury albo się skończył albo też coś w wiązce- nie znalazłeś jakiegoś szczura pod maską ?widać po błędzie ze w jednym polu masz 43.2 stopnie a w drugim -6.3. A jak Ci z zimne dni odpala?długo masz auto ?
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
rafix0016

niestety zrzutów nie mogę zrobic bo nie na moim kompie robiłem .Ogólnie jestem tu kilka dni i nie bardzo poruszam sie w tej stronce wiec szczytem mozliwosci było wrzucenie fotek co chyba nie jest az tak bardzo istotne jak meritum sprawy.
Nie wiem jak sprawdzic wiazki ,czujniki i inne.jestem zielony a auto mam pare tygodni.Na zimno pali lepiej niz na gorąco. Jak pali w zimie-nie wiem. Image
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Post autor: wesol »

BKC tak mają ze na ciepłym palą dosc słabo. Blizniacyz BLS juz pali od strzala bez podgrzewania swiec itp spraw. Coż cos tam skopali w sofcie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
rafix0016

dzieki za odpowiedzi. No nic w sierpniu jade do PL to chciałby go dac do jakiegos magika najlepiej albo w okolicach Leszno,Poznan albo Wrocław, Bolesławiec . Moze znacie kogoś ? Chciałbym zrobic ogólny sprawdzian stanu auta.
ODPOWIEDZ