samo wlaczajace sie wentylatory
-
KrystianC
- Auto:: Touran ,AVQ 2004
- Imię:: Krystian
samo wlaczajace sie wentylatory
czesc wszytskim , mam pytanie moze ktos mial juz cos takiego ze wentylatory na zimnym silniku sie same zalaczaja 2 naraz , i chodza , a jak przekrece kluczykiem w stacyjce zeby sie tylko kontrolki zaswiecily to wentylatory sie automatycznie wylaczaja , pozniej wyciagne kluczyk i po jakichs 2 minutach znowu pracuja na maksa , przekrece kluczykiem w stacyjce znowu i sie wylaczaja , narazie wyciagnolem bezpiecznik zeby sie nie wlaczaly bo akumulator mi inaczej siadzie
- Letis
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
- Kontakt:
Re: samo wlaczajace sie wentylatory
Jezeli masz turka z poczatku produkcji zapewne masz wentylatory temic i tak sie objawia ich koniec 
Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

-
Skrzyniu21
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 11 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
podłącz vaga i sprawdź błędy, może to być czujnik temperatury na chłodnicy lub na bloku, może być uszkodzenie wentylatora
Posiadam VCDS 12.12.
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Mnie to też kiedyś dopadło, po obfitych opadach deszczu wjechałem w mega kałuże i przez dwa dni walczyłem i nic nie zrobiłem a przestały się włączać, jedynie wypiąłem czujnik temp.zew. żeby zobaczyć czy gdzieś nie zalało wtyczki choć pokazywał dobrą temp.zew. Podepnij pod kompa i zobacz może jakiś błąd się wyświetli ,do sprawdzenia czujniki: wysokiego ciśnienia klimy (na przewodzie do chłodnicy) , temp.zew.(w zderzaku), temp.płynu chłodniczego (na wężu przy dolnym przewodzie chlodnicy)
-
KrystianC
- Auto:: Touran ,AVQ 2004
- Imię:: Krystian
odczytalem bledy jakie sa ale zapomnialem je zapisac i zapomnialem jakie sa ale po usunieciu bledow bylo 2 godziny spokoju i znowu sie zaczelo , jutro sprawdze jakie sa bledy bo dzisiaj juz troche za pozno , narazie wyciagam bezpieczniki , zaczelo sie dzisiaj po tym jak wyczyscilem przeplywke ale czy to by bylo od tego jakos watpie . moze niepotrzebnie prysnolem nad silnikiem srodkiem do czyszczenia przeplywki
-- N cze 19, 2016 14:40 --
dzisiaj sie juz wentylatory niewlaczaja , musze tylko wymienic czujnik polozenia walku rozrzadu i dac nowe swiece zarowe bo wszystkie 4 mam padniete , Cale szczescie 4 sztuki kosztuja 32€ , mam do wyboru BOSCH albo SVAC
-- N cze 19, 2016 14:40 --
dzisiaj sie juz wentylatory niewlaczaja , musze tylko wymienic czujnik polozenia walku rozrzadu i dac nowe swiece zarowe bo wszystkie 4 mam padniete , Cale szczescie 4 sztuki kosztuja 32€ , mam do wyboru BOSCH albo SVAC