Witam
Wszystkich forumowiczów, mam problem ze swoim Touranem a mianowicie z nawiewem powietrza jak ustawie po lewej stronie (strona kierowcy) LO to leci cały czas wręcz gorace powietrze a z prawej strony wszystko ok jak jest ustawione HI to gorące i stopniowo zmniejszam temperaturę np. do 16 to leci Chłodnickie a w drugiej połowie deski non stop gorące i nawet jak ustawie 17* to nie ma reakcji. Robiłem te nastawy co nie którzy radzą na forum ale to nie pomogło, proszę o pomoc od czego zacząć gdzie zajrzeć żeby to naprawić bo nie długo się ugotuje w samochodzie.
Pozdrawiam
Połowa deski cały czas grzeje-
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
na 99% będziesz miał walnięty silniczek klapki regulacji temperatury dla kierowcy (strony lewej). Ja miałem tak że wiało mi tylko zimne powietrze niezależnie od nastawienia na pokrętnie tylko ze po stronie pasażera. Wymieniłem silniczek i sprawa załatwiona.
Wystarczyło zdemontować schowek i do silniczka się dostałem, nie pamiętam jak wygląda sprawa dostępu do silniczka od strony kierowcy.
Wystarczyło zdemontować schowek i do silniczka się dostałem, nie pamiętam jak wygląda sprawa dostępu do silniczka od strony kierowcy.
-
- Przeglądacz
- Auto:: VW POLO CROSS 1.4 TDI +
- Imię:: Michal
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Kolego abdj silniczek nie jest taki drogi tylko ciężko się do niego dobrać on znajduje się po lewej stronie nagrzewnicy. U mnie musieliśmy rozebrać cały dół i część tunelu żeby go zlokalizować i wykręcić. Było trochę roboty ale się udało bo jak cieplej się robi za oknem to się nie da wytrzymać w samochodzie.
Podaje linka do tych silniczków klap
http://moto.allegro.pl/vw-passat-tiguan ... 91229.html
[/b]
Podaje linka do tych silniczków klap
http://moto.allegro.pl/vw-passat-tiguan ... 91229.html
[/b]
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
koledzy pomozcie , gdzie szukac tego silniczka z prawej strony, jak on wyglada czego szukac,
mianowicie caly czas leci zimne,a idzie zima,wiec nie ciekawie.
wyjalem dzis schowek, i nic podobnego tam nie widzialem, oprocz silniczka od obiegu zamknietego,
oraz silniczka nastawy gdzie ma dmuchac góra/srodek/dół na wysokosci pokretel tylko z tyłu,ale on tez chodzi. zauwazylem ze reaguje on tez jak na dmuchanie jest wylaczone,a kreci sie kółkiem od temp prawej strony, ale mimo to nic nie grzeje. pomozcie jak to rozgryźć.
mianowicie caly czas leci zimne,a idzie zima,wiec nie ciekawie.
wyjalem dzis schowek, i nic podobnego tam nie widzialem, oprocz silniczka od obiegu zamknietego,
oraz silniczka nastawy gdzie ma dmuchac góra/srodek/dół na wysokosci pokretel tylko z tyłu,ale on tez chodzi. zauwazylem ze reaguje on tez jak na dmuchanie jest wylaczone,a kreci sie kółkiem od temp prawej strony, ale mimo to nic nie grzeje. pomozcie jak to rozgryźć.

kto jak nie my