Różnica w intensywności świeceniu MFA i zegarów/kokpitu/

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
SZKIELETTT
Auto:: turan 20 tdi
Imię:: rycho

Różnica w intensywności świeceniu MFA i zegarów/kokpitu/

Post autor: SZKIELETTT »

Witam .Jestem od niedawna posiadaczem Tourana TDI 2.0.i jak to bywa parę rzeczy było do zrobienia.W poszukiwaniu kombinacji klawiszy climatronica do resetu klapek/problem z ogrzewaniem/ natknąłem się przypadkiem na kombinację klawiszy /przycisków/ która pozwoliła mi regulować intensywnością oświetlenia zegarów i oświetlenia temperatury climatronica/u mnie w kolorze niebieskim.Jadąc po zmierzchu miałem problem z odczytem czarnych wskazań na niebieskim intensywnym podświetleniu, więc kombinacją klawiszy zmniejszyłem intensywność świecenia i ok. Wyświetlacz MFA świeci ostro na czerwono jest czytelny . Po czasie chciałem trochę podnieść intensywność świecenia zegarów i climatronica ale notatki szlag trafił ,a tematu nie mogę znaleźć .Wszędzie pisze się że do tego służy potencjometr przy przełączniku świateł .Tak ok. ale on zmniejsza całe oświetlenie łącznie z wyświetlaczem MFA a ja potrzebuję podnieść tylko świecenie zegarów które teraz świecą blado w stosunku do MFA. Proszę o pomoc bo mnie to teraz trochę ! drażni a chciałbym dostosować świecenie do mojego wzroku i nie mieć tak dużej różnicy w świeceniu . Sam to zmniejszyłem więc i da się w drugą stronę ....
Awatar użytkownika
Bencom
Początkujący
Auto:: Touran 1.9Tdi 2005
Imię:: Eugeniusz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Re: Różnica w intensywności świeceniu MFA i zegarów/kokpitu/

Post autor: Bencom »

Witam czy znalazłeś sposób na podkręcenie intensywności ?
SZKIELETTT
Auto:: turan 20 tdi
Imię:: rycho

Re: Różnica w intensywności świeceniu MFA i zegarów/kokpitu/

Post autor: SZKIELETTT »

Witaj .Niestety nie znalazłem mimo usilnych prób.Wychodzi na to że osoba która zna ten kod albo jeszcze nie czytała albo nawet nie wie ze to oto chodzi . To była odpowiedź na reset klapek climatronica i napisał ze jeszcze zna jeden kod i to było to ! .Nie zapisałem bo w internecie wszystko jest i teraz bida.Siedzę w Touranie i za każdym razem klnę jak to było, a w ogóle zastanawiam się czy jest ta regulacja po kablu i czy zrobiłby to warsztat i może tam ktoś podpowie. Na pewno jak znajdę albo ten ktoś mi odpowie napiszę bo jest to bardzo przydatne i przyda się wielu osobom .
ODPOWIEDZ