Mam mega problem
Potrzebuje go rozwiązać
Auto Touran 2.0 FSI AXW nie odpala.
Posprawdzałem prawie wszystko elektrycznie i mechanicznie proszę o jakaś podpowiedz co mogło sie stać ...?
Auto po wymianie rozrządu odpaliło i przejechało 15 km wróciłem nim z próby i podłączyłem pod komputer wyskoczył czujnik położenia walka "u góry" podmieniłem czujnik na nowy i problem jest do dziaiaj nie odpala
Posprawdzałem wszystkie kable od czujników walka i wału...
Momierzone zostały rezystancje na czujnikach niczym sie nie różnią od nowych, prądy jakie podaje sterownik to 5V na czujnik walka i przejście do czujnika wału jest...
prześwietlone do sterownika ...auto kręci ale nie odpala brak iskry...
Na VCDS wyskakuje P0322
Czy istnieje możliwość zeby wałek sie przestawił i jest brak iskry przez to...?
Problem z odpaleniem auta, brak iskry 2.0 FSI AXW
-
Automobilita
- Kandydat
- Auto:: Touran 2.0 AXW
- Imię:: Woj
- metys1410
- Kandydat
- Auto:: Touran 2.0 FSI BLX 2005
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Problem z odpaleniem auta, brak iskry 2.0 FSI AXW
Witam
wpisałem google numer błędu i tak odruchowo wybrałem grafikę i mi foty czujnika położenia wału wyskoczyły (siwa wtyczka obok obudowy filtra oleju,sam czujnik za obudową trudny dostęp).Sam miałem dwa przypadki ze auto nie chciało odpalić po naprawach ktoś coś niepotrzebnie odłączy może warto sprawdzić.
wpisałem google numer błędu i tak odruchowo wybrałem grafikę i mi foty czujnika położenia wału wyskoczyły (siwa wtyczka obok obudowy filtra oleju,sam czujnik za obudową trudny dostęp).Sam miałem dwa przypadki ze auto nie chciało odpalić po naprawach ktoś coś niepotrzebnie odłączy może warto sprawdzić.
-
Automobilita
- Kandydat
- Auto:: Touran 2.0 AXW
- Imię:: Woj
Re: Problem z odpaleniem auta, brak iskry 2.0 FSI AXW
Sprawdzane wszystko ok...
ImPuls podaje...brak iskry
ImPuls podaje...brak iskry