Witam
Tak jak w temacie udało mi się znalezć tylko informacje ze jest to autodopasowywanie głośności radia do prędkości jazdy, ale nie wiem jak to włączyć i czy działa to w każdym touranku. Czy ktoś w ogóle korzysta z tej funkcj?
Przemek_85 pisze:Witam
Tak jak w temacie udało mi się znalezć tylko informacje ze jest to autodopasowywanie głośności radia do prędkości jazdy, ale nie wiem jak to włączyć i czy działa to w każdym touranku. Czy ktoś w ogóle korzysta z tej funkcj?
Ja to mam w RCD 300 i działa. Czym szybciej jedziesz tym radio robi się głośniej. Popatrz w menu radia.
Panowie- ja wiem że coś takiego jest i że ja to mam bo bawiąc sie opcjami radia znalazłem to ale nie wiem jak to włączyć
PS mój poprzedni RCD 300 toż to miał, ale nie zdążyłem się tym zainteresować bo dostałem RNS'a
peterb pisze:GALA możesz ustawić pokrętłem po prawej - zakres od 1 do 9. Jak ustawisz na 0 to będzie wyłączone. Czym większa wartość tym szybciej się podgłasza.
Koledzy, a ja mam jeszcze problem z wyłączeniem funkcji samoistnego włączania się stacji lokalnej o pełnej godzinie, tzn. np. jak włączę sobie CD, to nagle o pełnej godzinie włącza mi się "bez pytania" radio - ktoś wie jak to cholerstwo wyłączyć ? Tę funkcję ?
Grzebałem w opcjach ale nic nie wygrzebalem
Nie, bo funkcja TP przełącza na informacje o ruchu drogowym np. radio kierowców na PR1.
Żeby wyłączyć dostosowywanie głośności do prędkości (Gala) trzeba jej wartość ustawić na zero...
Dzisiaj przetestowałem funkcje GALA i jak podkręciłem na maxa (9) to wtedy było słychać że faktycznie poziom dzwięku podnosi się z narastającą prędkością.
Jak dla mnie lipa kiedyś jechałem golfem IV i tam było to lepiej odczuwalne