Witajcie
Jestem na finale podjęcia decyzji zakupu tourana, konfiguracja już prawie dopięta, został mi tylko kolor tapicerki. Mam ochotę na tę jasną jak na tych zdjęciach (https://en.wheelsage.org/volkswagen/tou ... es/zzp6hj/) bo czarne wnętrze jest dla mnie trochę za smutne. Obawiam się tylko jak taka tapicerka zniesie próbę czasu. Touran ma być drugim samochodem na rodzinne wypady w którym dzieciaki będą jadły, piły itp. Czy mógłbym prosić o opinię osoby, które mają taką tapicerkę od paru lat. Jak znosi próbę czasu? Szarzeje? Łatwo się ją czyści?
Utrzymanie w czystości jasnej tapicerki (alcantara highline)
-
- Początkujący
- Auto:: Higline1,9 lift 2009
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Utrzymanie w czystości jasnej tapicerki (alcantara highl
Kolego no ja mam trochę ciemniejszą w modelu z 2009 roku no i po każdym dłuższym wyjeździe w trasę z dziećmi czyszczę chusteczkami do foteli ale jak miałem ciemniejszą w modelu z 2004 roku ato była łatwiejsza w utrzymaniu.
Obecnie mam taką
http://allegro.pl/fotele-podlokietnik-k ... l#imglayer
Obecnie mam taką
http://allegro.pl/fotele-podlokietnik-k ... l#imglayer
Modyfikacje:
BT premium, licznik kolorowy premium, TPMS, oświetlenie ostrzegawcze w drzwiach, fottweel, kamera cofania w rns 510, ramki nawiewu chrom, panel klimatyzacji z T 2.podswietlenie klamek przod i tył.
Brak pomysłu na dalsze modyfikacje
BT premium, licznik kolorowy premium, TPMS, oświetlenie ostrzegawcze w drzwiach, fottweel, kamera cofania w rns 510, ramki nawiewu chrom, panel klimatyzacji z T 2.podswietlenie klamek przod i tył.
Brak pomysłu na dalsze modyfikacje

-
- Auto:: BMW F30 335i
- Imię:: Darek
Aj to nie zachęcasz. Ja mam teraz w innym samochodzie czarną alcantarę i jest ok. Tylko, że nie pozwalam jeść w samochodzie a pić tylko wodę
Touran ma być takim samochodem, w którym można wszytko a ja nie chcę się tym stresować podczas jazdy.

- yogicc
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI AVQ 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Mialem passata z wnetrzem w kolorze bananowym. Nakrecilem nim 100kkm przez 8lat i moge polecic ta tapicerke ale pod warunkiem ze lubisz sprzatac auto. Ja przynajmniej raz w tygodniu robikem generalne sprzatanie minimum dwa razy do roku pranie. Mam dwa psy i lubimy jezdzic w dlugie wycieczki. Chcialem tourana tej samej tapicerce ale nie znalazlem. Generalnie ja polecam jasna tapicerke ale tylko jak ktos lubi sprzatac.
Halooooo Straż pożarna??? Ukradli mi rower!! Zróbcie coś !!!
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,
Było: Maluch '87, Cinquecento 700 '97, Corsa 1,2 '97, Passat 1,9TDI '99, Jest: Touran 1,9TDI '03, Audi A3 1,9TDI '00, Komar 232 '68, Romet 50T1 '81,