Cześć
Miałem ostatnio drobną stłuczkę (bardzo drobną). Pan wyjeżdżał z parkingu i nie widział, że za nim stoję. Ostatecznie uderzył w moje prawe tylne drzwi. I w sumie tylko je delikatnie wgniótł. Oczywiście nie było mowy o wzywaniu policji, ale Pan też prosił, żeby nie załatwiać sprawy przez ubezpieczalnie, bo zniżki by straciła jego matka, na którą jest auto zarejestrowane. Powiedział, żebym się dowiedział ile zaproponuje mi ubezpieczalnia i dał znać. Wiadomo, że gość z ubezpieczalni nie przyjedzie i nie wyceni mi szkody skoro nie mamy zamiary przez nich załatwiać sprawy. Dlatego mam do was prośbę - czy moglibyście na podstawie tego jednego zdjęcia ocenić ile można wziąć za taką szkodę? Z góry dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi.
Wycena szkody
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Re: Wycena szkody
Ostatnio ktoś mi wjechał na parkingu w tylne drzwi (najprawdopodobniej wózkiem sklepowym). Drzwi zostały lekko zarysowane (odrapany lakier) bez uszkodzenia warstwy ochronnej. Zarysowana została także listwa ochronna na drzwiach. Zgłosiłem szkodę z AC i na podstawie zdjęć (rzeczoznawca miał oglądać ale w konsekwencji nie dojechał) przyznano mi nieco ponad 800zł
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
Przemek29
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 AZV Highline
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Gość niech wyskoczy z 600 - 700 zł i powinno być git .
Po około 500 widziałem drzwi w kolorze gołe .
Po około 500 widziałem drzwi w kolorze gołe .
- Freedots
- Auto:: 2011 2.0 TDI HighLine
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 1 raz
- Kontakt:
Ja bym pojechał do lakiernika i zapytał ile będzie kosztowała naprawa i informację o tej kwocie przekazałbym sprawcy. Zależy Ci na zarobku czy zrobieniu auta? 
TOURAN 2.0 TDI HighLine 140KM 2011- Grafitowa STRZAŁA 
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
A ja z własnego doświadczenia nie dogadywałbym się w ten sposób. Na miejscu wszystko ok itd. A potem facet się wyprze i zostaniesz z problemem. Zawsze trzeba wezwać policję dla swojego bezpieczeństwa.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Też jestem tego zadania . Kiedyś byłem sprawcą małej kolizji . Policji nie było ale napisaliśmy oświadczenie. Po dwóch tygodniach przyszło Pismo z ubezpieczalni z informacją o szkodzie. Były tam takie bzdury wypisane ze szok. Zadzwoniłem do ubezpieczalni i mówię że tak nie było, a przede wszystkim takich szkód nie zrobiłem . Po moich wyjasnieniach gość nie dostał kasy I założono mu sprawę za próbę wyłudzenia pieniędzy (oświadczenie było sfałszowane ) i podpisane za mnie . Dlatego jak coś wzywam policję jeżeli wina nie jest moja ,bo później są problemy z odzyskaniem pieniędzybartez55 pisze:A ja z własnego doświadczenia nie dogadywałbym się w ten sposób. Na miejscu wszystko ok itd. A potem facet się wyprze i zostaniesz z problemem. Zawsze trzeba wezwać policję dla swojego bezpieczeństwa.
wystukane z mojego SamsunG J1
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Uważam, że jeśli się dogatywać na miejscu to tylko ze spisaniem notatki w 2 egzeplarzach, jakie uszkodzenia, jakie roszczenia oraz informacja że poszkodowany nie wnosi dalszych roszczeń. W dobie internetu można porobić zdjęcia i przesłać na adresy email obu stron i taką informację także zamieścić w notatce. Notatka obustronnie podpisana i każdy zabiera swój egzemplarz. Jeśli druga strona nie chce takiej notatki to wzywamy policję i to ona spisuje notatkę.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3