Uszkodzony mechanizm wycieraczki przód Touran 2003 r

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
sylwester79
Auto:: Touran 1,6 2003
Imię:: Sylwek
Podziękował: 1 raz

Uszkodzony mechanizm wycieraczki przód Touran 2003 r

Post autor: sylwester79 »

Witam szanowne grono VW Touran, mam następujący problem z moim autkiem a własciwie z wycieraczką
VW touran 2003. rok .benzyna 1,6 , otóż uszkodzeniu uległo cięgno wycieraczki z przodu od pasażera, szukałem na różnych portalach ale o takim symbolu nie mogę znaleźć, przesyłam kilka zdjęć i symbole , proszę o podpowiedź z jakiego ewentualnie auta to cięgno wycieraczki by pasowało do mojego modelu lub gdzie mogę taką część dokupić -może komuś na forum zalega ..
auto zakupiłem kilka miesięcy temu i mam zamiar trochę nim pojeździć z góry dziękuję za podpowiedź

cały mechanizm;
Obrazekclick image upload
numer cięgna;
Obrazekupload image online
Ostatnio zmieniony pn paź 10, 2016 22:24 przez sylwester79, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Re: Uszkodzony mechanizm wycieraczki przód Touran 2003 r

Post autor: marcyb3 »

kolego szukaj od seata toledo,altea, mam taki w garażu ale ma końcówkę inną 3 397020646 będę zakładał kumplowi.głównie potrzebuje silnik, nie wiem jak kumpel będzie chciał czy całość czy tylko silnik, jutro dam ci znać, jest to mechanizm na prawą stronę, a ty którą stronę potrzebujesz???
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

Prosze bardzo http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... t-1-1-0913

Sam mechanizm bez silniczka z zamiennika jest w porównywalnej cenie jak kpl.orginał używka (i taki bym dla siebie wybrał) i nie szukaj dokładnie tego samego nr. bo kupisz taki sam co masz stary zataryt mechanizm :>

I witamy-przedstawiamy sie w tym dziale http://www.touranklub.pl/forum/viewforum.php?f=1
sylwester79
Auto:: Touran 1,6 2003
Imię:: Sylwek
Podziękował: 1 raz

Post autor: sylwester79 »

marcyb3 pisze:kolego szukaj od seata toledo,altea, mam taki w garażu ale ma końcówkę inną 3 397020646 będę zakładał kumplowi.głównie potrzebuje silnik, nie wiem jak kumpel będzie chciał czy całość czy tylko silnik, jutro dam ci znać, jest to mechanizm na prawą stronę, a ty którą stronę potrzebujesz???
Witam potrzebuję tą stronę od pasażera - prawą , czekam w takim razie na wiadomość od kolegi
:) , dziękuję za szybką odpowiedź bo do wymiany tego cięgna zabieram się już dwa tygodnie :?

-- Śr paź 12, 2016 12:04 --
turek pisze:Sam mechanizm bez silniczka z zamiennika jest w porównywalnej cenie jak kpl.orginał używka (i taki bym dla siebie wybrał) i nie szukaj dokładnie tego samego nr. bo kupisz taki sam co masz stary zataryt mechanizm
No niestety kolego musze ciebie zmartwić ale się mylisz -zamienników mechanizmów akurat takiego co szukam nikt nie produkuje , a więc muszę liczyć tylko na oryginalny
ODPOWIEDZ