Moj Caddy (12/2013) prawie od nowosci sciaga w prawo (mial okolo 8 tys km gdy zauwazylem ten objaw). Walka z serwisem gwarancyjnym trwa od lipca 2014... Wielokrotne sprawdzanie z ustawianiem geometrii, zamiany opon, kol a nawet tylnej osi (na gwarancji) nie zmieniaja wiele...
Od samego poczatku moje podejzenia ida w kierunku elektroniki sterujacej przekladnia kierownicza, gdyz samochod sam z siebie nie zaczyna sciagac. Zrobilem nawet doswiadczenie i przekrecilem obydwa drazki kierownicze, tak aby kola sie ustawily lekko w lewo. Ku mojemu zaskoczeniu (i radosci) samochod zaczal sciagac w lewo, ale tylko przez okolo 5 - 10 km a po nastepnych 10 wszystko wrocilo do sciagania w prawo. Tak jakby punkt zerowy kierownicy byl na stale wbity w pamiec.
Poniewaz w ASO sobie nie radzi, siedzac ostatnio na zwolnieniu zaczalem sie wglebiac w technologie "das auto" i ku swemu zdziwieniu zobaczylem, ze samochody VW wyposazone sa w kompensacje wiatru/pochylenia drogi "http://en.volkswagen.com/en/innovation-and-technology/technical-glossary/seitenwindkompensation.html".
Moje pytania sa nastepujace:
1) jak sprawdzic czy samochod jest wyposazony w/w funkcje?
2) czy mozna ja dezaktywowac/kalibrowac?
3) moze ktos mial podobny problem?
Pozdrawiam
Kamil
Ps uzywalem przycisku szukaj, ale znalazlem tylko post o sciaganiu podsufitki...