Tylne fotele
-
sirtomash
- Przeglądacz
- Auto:: Touran
- Imię::
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Tylne fotele
Cześć,
Poluje na Tourana, wersja po lifcie - okolice 2007.
Zastanawia mnie sytuacja tylnych foteli. Podstawowa sprawa to możliwość podpięcia fotelika dziecięcego na środku.
Czy środkowy fotel ma pas trzypunktowy ? Na żadnym zdjęciu nie potrafię jednoznacznie tego zweryfikować.
Czy Touran ma możliwość podpięcia fotelików w systemie ISOFIX ? Ew. na których pozycjach i czy w każdej wersji.
Druga rzecz to demontaż foteli. Widziałem na niektórych zdjęciach, że każdy z tylnych foteli był oddzielnie "demontowalny". Jeden użytkownik miał usunięty jakby fotel środkowy, a dwa skrajne przesunięte bardziej na środek. Czy to jest standardowo dostępne w kazdej wersji ?
Pozdrawiam
Poluje na Tourana, wersja po lifcie - okolice 2007.
Zastanawia mnie sytuacja tylnych foteli. Podstawowa sprawa to możliwość podpięcia fotelika dziecięcego na środku.
Czy środkowy fotel ma pas trzypunktowy ? Na żadnym zdjęciu nie potrafię jednoznacznie tego zweryfikować.
Czy Touran ma możliwość podpięcia fotelików w systemie ISOFIX ? Ew. na których pozycjach i czy w każdej wersji.
Druga rzecz to demontaż foteli. Widziałem na niektórych zdjęciach, że każdy z tylnych foteli był oddzielnie "demontowalny". Jeden użytkownik miał usunięty jakby fotel środkowy, a dwa skrajne przesunięte bardziej na środek. Czy to jest standardowo dostępne w kazdej wersji ?
Pozdrawiam
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Tak, tak, tak
Jak to pisał Kargul 
Możesz podpiąć fotelik na środku. Tak ma trzypunktowy pas.
Tak ma możliwość isofixa (bynajmniej u mnie polifcie) na każdym z trzech foteli z tyłu.
I tak można tak poprzestawiać fotele, z wersji 5-cio osobowej zrobisz 4-ro osobową.
Tak ma możliwość isofixa (bynajmniej u mnie polifcie) na każdym z trzech foteli z tyłu.
I tak można tak poprzestawiać fotele, z wersji 5-cio osobowej zrobisz 4-ro osobową.
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
-
sirtomash
- Przeglądacz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Ok dzięki. To już chyba wszystko jasnepatarek pisze:Tak, tak, takJak to pisał Kargul
-
yataman
- Kandydat
Super że jest isofix na środkowym fotelu bo na zdjęciach tego nie widać, nie ma metki z napisem ;]patarek pisze:Tak, tak, takJak to pisał Kargul
http://www.autogaleria.pl/fotografie/in ... 3&test=109
Chciałbym wozić na tylnym fotelu 3-kę pociech, zmieszczą się i będzie miejsce na włożenie ręki aby zapiąć pas czy raczej ciasnawo?
pozdr.,
y.
-
shaman82
- Przeglądacz
- Auto:: 1T1 BXF '06
- Imię:: Pablo
- Podziękował: 1 raz
Środkowy fotel jest troszkę węższy niż boczne. Mi zdarza się wozić 2 fotele obok siebie (3-latkę i 7-latkę na środkowym i bocznym fotelu) i pas pomiędzy fotelami da się zapiąć ale komfotrowe to nie jest.yataman pisze: Chciałbym wozić na tylnym fotelu 3-kę pociech, zmieszczą się i będzie miejsce na włożenie ręki aby zapiąć pas czy raczej ciasnawo?
Chyba lepiej jakbyś przymierzył swoje trzy foteliki aby nie było zaskoczenia - szczególnie jak to starsze dzieciaki.
-
yataman
- Kandydat
U mnie to 2 duże foteliki:shaman82 pisze:Środkowy fotel jest troszkę węższy niż boczne. Mi zdarza się wozić 2 fotele obok siebie (3-latkę i 7-latkę na środkowym i bocznym fotelu) i pas pomiędzy fotelami da się zapiąć ale komfotrowe to nie jest.yataman pisze: Chciałbym wozić na tylnym fotelu 3-kę pociech, zmieszczą się i będzie miejsce na włożenie ręki aby zapiąć pas czy raczej ciasnawo?
Chyba lepiej jakbyś przymierzył swoje trzy foteliki aby nie było zaskoczenia - szczególnie jak to starsze dzieciaki.
http://www.recaro-polska.pl/foteliki-dzieciece/15-36kg
a trzeci trzeba będzie za kilka miesięcy zakupić ;]
Wybiorę się do salonu pomierzyć...
pozdr.,
y.
-
witek
- Przeglądacz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
jażu ale tu zdjęcie fotela skrajnego lewego, wiec nie ma pewnościjeżu pisze:No co ty...niko02 pisze:Isofix tylko w poliftach na środkuSpójrz...
[url=http://img716.imageshack.us/img716/1025/dsc48431600x1200.jpg]Obrazek[/URL]
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
polifty czy przed na środkowym fotelu nie mają ISOFIX-a... środkowy fotel jest węższy niż te dwa skrajne...witek pisze:jażu ale tu zdjęcie fotela skrajnego lewego, wiec nie ma pewnościjeżu pisze:No co ty...niko02 pisze:Isofix tylko w poliftach na środkuSpójrz...
[url=http://img716.imageshack.us/img716/1025/dsc48431600x1200.jpg]Obrazek[/URL]