Test opon całorocznych w rozmiarze 205/55 R16 - czy są dobre
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Test opon całorocznych w rozmiarze 205/55 R16 - czy są d
sam uzywałem od nowości opony Goodyear Vector 4Season pierwszej generacji, lecz w mniejszym aucie. moge szczerze polecić. auto jeździło głownie po mieście ale i wybrałem się kilka razy w dłuższą trasę, w góry zimowa porą, a jak pod koniec kwietnia spadło na wiosce ściegu po kolana, to jako jedyny nie miałem żadnego problemu z poruszaniem się.
dyskomfort czułem tylko latem i to w bardzo gorące dni.
guma była poprostu tak miekka, że auto aż się kołysało.
dyskomfort czułem tylko latem i to w bardzo gorące dni.
guma była poprostu tak miekka, że auto aż się kołysało.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
leszeklen a jak Twoje doświadczenia z tymi Michelinami?
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego F3111 przy użyciu Tapatalka
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
- Zaawansowany
- Auto:: touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Nie chciałbym się tutaj wymądrzać ale miałem kiedyś w aucie jak kupiłem firestone nie pamiętam teraz modelu i nie byłem zadowolony z efektu na śniegu może to wina akurat tego modelu ,ale po tamtych oponach nikt mnie nie przekona do wielosezonowych czy uniwersalnych zima to zima a lato to lato takie jest moje zdanie lecz każdy ma swoje.
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
669 997 911
-
- Auto:: 1.6 mpi ,2005r.
- Imię:: Wiesław
- Podziękował: 6 razy
Jestem posiadaczem Goodyear Vector 4Seasons w swoim Touranie opony z roku 2016 z braku możliwości magazynowania opon wybrałem całoroczne .Jestem z nich zadowolony turek w miarę stabilne zachowuje się na drodze latem może przeszkadzać większy hałas w stosunku do letnich pod czas silnych opadów deszczu i także zimą nie zaobserwowałem braku kontroli nad pojazdem większość tras pokonuje w mieście .Zakupu nie żałuje.
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Witam.
Na michelin crossclimate jeżdżę już okrągły rok, była zima lato teraz jesień gdybym mieszkał w górach lub jeździł na narty to pewnie bym kupił zimowe i letnie na lato. W 80 % poruszam się w miescie. Nigdy nie miałem z nią problemu zimą , przy V 150km/h na asfalcie latem wzorowo jak przyklejony. W pasie nadmorskim klimat jest łagodny więc z perspektywy czasu twierdzą, że jest to opona wzorowa jak w powyższym teście.
Wytaplane z poczciwego S3
Na michelin crossclimate jeżdżę już okrągły rok, była zima lato teraz jesień gdybym mieszkał w górach lub jeździł na narty to pewnie bym kupił zimowe i letnie na lato. W 80 % poruszam się w miescie. Nigdy nie miałem z nią problemu zimą , przy V 150km/h na asfalcie latem wzorowo jak przyklejony. W pasie nadmorskim klimat jest łagodny więc z perspektywy czasu twierdzą, że jest to opona wzorowa jak w powyższym teście.
Wytaplane z poczciwego S3
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Ja chyba też przejdę na CrossClimate.
Zim w Polsce nie ma-taka prawda. Są opady śniegu, a po chwili sypane tony soli na drogi.
Gdybym mieszkał w górach też bym pewnie zmieniał bez dwóch zdań na zimówki.
Przy potwierdzony osiągach CrossClimate można się pokusić o stwierdzenie, że to "złoty środek". Zastanawia mnie tylko hałas, opory toczenia i ścieralność...
Czekam także na odpowiedź Continentala, GoodYeara i innych czołowych producentów kiedy wypuszczą taką oponę.
Zim w Polsce nie ma-taka prawda. Są opady śniegu, a po chwili sypane tony soli na drogi.
Gdybym mieszkał w górach też bym pewnie zmieniał bez dwóch zdań na zimówki.
Przy potwierdzony osiągach CrossClimate można się pokusić o stwierdzenie, że to "złoty środek". Zastanawia mnie tylko hałas, opory toczenia i ścieralność...
Czekam także na odpowiedź Continentala, GoodYeara i innych czołowych producentów kiedy wypuszczą taką oponę.
Pozdrawiam!
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Ja z czystym sumieniem mogę polecić crossclimate. Kupiłem do auta żony w rozmiarze 205/55/16. Opony ciche i dobrze trzymają się nawierzchni bez względu na temperaturę.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
opony są genialne.
Rozmawiałem z pracownikami Akademii Bezpiecznej Jazdy. Byli na testach z Michelin. Mówią, że to świetna opona. Jedyny mały problem to aquaplaning poprzeczny.
Rozmawiałem z pracownikami Akademii Bezpiecznej Jazdy. Byli na testach z Michelin. Mówią, że to świetna opona. Jedyny mały problem to aquaplaning poprzeczny.
Pozdrawiam!