Czy roleta z wersji 5 os. będzie pasowała do wersji 7 os.

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
Lech1007
Auto:: VW Touran,1,9TDI,2004r.
Imię:: Leszek

Czy roleta z wersji 5 os. będzie pasowała do wersji 7 os.

Post autor: Lech1007 »

Witam ! Mam pytanie jak w tytule.Kupiłem tourana z 2004r w wersji 7os. i nie było w nim rolety a ponieważ mało korzystam z siedzeń 3 rzędu,chciałbym mieć większą półkę za drugimi siedzeniami .Czytam na tym forum że z 7 pasuje do 5 ale nie doczytałem się jak by się to miało odwrotnie .Planuję kupić roletę i nie jestem pewny czy jak kupię tą od 5 to czy będzie ją można zamontować i w którym miejscu bo od 7 jak się domyślam montuje się za trzecim rzędem siedzeń a wtedy półka jest "malutka".Proszę o radę albo skorygujcie moje myślenie jeżeli piszę bzdury.Tourana mam dopiero od paru m-cy i jeszcze dużo o nim nie wiem.
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Re: Czy roleta z wersji 5 os. będzie pasowała do wersji 7 os

Post autor: Miki76 »

montuje się ją tak jak w wersji 5 osobowej mocowania są pod zaślepkami z tego co pamiętam tej od wersji 5 osobowej nie zamontujesz za trzecim rzędem siedzeń lecz mogę się mylić
Awatar użytkownika
greg0216
Auto:: Passat B7
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 41 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: greg0216 »

Rolety są zupełnie inne ta 7 osobowa ma inne mocowanie za trzecim rzędem ale wydaje mi się że 7 osobowa będzie pasowała do 5 osobowej znowu ta z 5 osobowej nie zapasuje do 7 osobowej tylko wtedy kiedy będzie potrzeba jechać w 7 osób jeżeli fotele są złożone będzie pasowała
Grzegorz
Awatar użytkownika
Miki76
Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
Imię:: Damian
Podziękował: 89 razy
Otrzymał podziękowań: 194 razy

Post autor: Miki76 »

różnica jest nie wielka od 7 osobowej ma dodatkowy nosek po za tym są takie same
jak dobrze kolega poszuka to na forum są zdjęcia tych rolet chyba kolega jeżu je wstawił
Lech1007

Dzięki koledzy za szybką odpowiedż na mój post,wygląda na to że mogę kupic roletę od 5 os. i będzie mi pasować przy złożonych siedzeniach trzeciego rzędu.Pozdrawiam serdecznie a to forum bardzo mi sie podoba bo mogę liczyć na pewne rady i spostrzezenia.
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 215 razy
Otrzymał podziękowań: 681 razy

Post autor: jeżu »

Skoro nie masz oryginalnej rolety a posiadasz oryginalna wersję 7-os jest jak dla mnie wybór rolety w wersji 7-osobowej jest czymś naturalnym... Ma większe zastosowanie roleta z 7 w 5 niż roleta z 5 w 7 :mrgreen:
Lech1007

Dzięki Jeżu,Twoja opinia jak i wcześniejsze wypowiedzi kolegów ukierunkowały mnie w podjęciu decyzji co do zakupu odpowiedniej rolety,Pozdrawiam wszystkich z tego forum !
ODPOWIEDZ