Hejka dzisiaj staneły mi przednie wycieraczki pomyślałem że padł bezpiecznik lub zatarł się mechanizm . najpierw włożyłem spalony bezpiecznik f30 (od strony kierowcy) wycieraczka skokami powoli powędrowała w dół i juz sie nie podniosła bezpiecznik znów poleciał. Zdemontowałem obydwa obydwa mechanizmy muszę sprawdzić czy działają silniki. NIewiem który pin to plus który minus.Dodoatkowo jest błąd na vagu 02071 lokalna magistrala danych brak komunikacj . tylna wycieraczka funkcjonuje ale nie działa ani przedni ani tylni spryskiwacz a zaraz po stanieciu wycieraczki jeszcze działał gdy pociągnę manetkę do siebie powinien załączyć się przedni spryskiwacz i wycieraczki a załącza się tylna cyrk na kółkach.
Może ktos miał coś podobnego
Nie działaja wycieraczki i spryskiwacze
-
Tourantornado
- Początkujący
- Auto:: 2005
- Imię:: touran
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: Nie działaja wycieraczki i spryskiwacze
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Re: Nie działaja wycieraczki i spryskiwacze
Uszkodzony czujnik pokrywy silnika nie będzie powodem przepalania bezpieczników. Prawdopodobnie uszkodzony (zatarty) jest któryś mechanizm. Zbyt duży opór na mechanizmie powoduje zwiększony pobór prądu, w efekcie przepalenie bezpiecznika. Spalony bezpiecznik skutkuje błędem w komunikacji. Spalony bezpiecznik + błąd komunikacji powodują wariację tylnej wycieraczki i spryskiwaczy.
- Gregor
- Zaawansowany
- Auto:: 1T1 AVQ 1.9 tdi
- Imię:: Grzegorz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz