Jaras 99
Kolego nie chodziło mi o to żebyś mi wytykał błędy tylko o pomoc z otworzeniem maski.
Jesteś "DOBRODZIEJEM" więc jeśli na temat zamka nie masz nic do podpowiedzenia może pomożesz mi w innej sprawie . Chciałem dołączyć do grupy caddy i jakoś mi się to nie udaje od sierpnia nikt mnie nie może dodać . Dziwne , nikt nie czyta próśb o przyjęcie ale byki to od razu są wychwytywane
Pozdrawiam cię serdecznie
Morobert pisze:Kolego nie chodziło mi o to żebyś mi wytykał błędy
na forum jest regulamin a w nim m.in. zapis §2 pkt 6.
Co do otwarcia maski to zrobiłeś tak jak wesol proponuje?
Jeśli nie pomaga, to spróbuj wymontować linkę z wajchy i pociągnąć na max np. kombinerkami. Tylko z czuciem, żebyś czegoś nie zerwał.
Jeśli dalej nic to pozostaje Ci kanał i próby otwarcie od spodu jakimś długim prętem.
Nie miałem nigdy takiego przypadku, ale chyba innego wyjścia nie ma.
Może ktoś inny pomoże.
Witaj kolego...
Podpowiem tak... napewno żadne przyciecie tylko szykuje się na wymianę rączki - zapewne uległa pęknięciu. ..
To raz a dwa używałes funkcji szukaj i szukales podobnych tematów. ... ? Uwierzcie ze każdy to będzie dodawał tematy o tym samym problemie i nazywane po swojemu to się z forum zrobi śmietnik
Tu masz link do istniejącego już tematu z Twoim problemem : http://www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2695
Golas_306team pisze:Witaj kolego...
Podpowiem tak... napewno żadne przyciecie tylko szykuje się na wymianę rączki - zapewne uległa pęknięciu. ..
To raz a dwa używałes funkcji szukaj i szukales podobnych tematów. ... ? Uwierzcie ze każdy to będzie dodawał tematy o tym samym problemie i nazywane po swojemu to się z forum zrobi śmietnik
Tu masz link do istniejącego już tematu z Twoim problemem : http://www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2695
Dziękuję za podpowiedź
Tak jak napisałeś, szukałem podobnych tematów i nie znalazłem , pewnie ze zdenerwowania
Rozbiorę to u siebie mam nadzieję że to w tym miejscu tkwi problem
Pozdrawiam
-- Śr gru 21, 2016 09:53 --
jaras99 pisze:
Morobert pisze:Kolego nie chodziło mi o to żebyś mi wytykał błędy
na forum jest regulamin a w nim m.in. zapis §2 pkt 6.
Co do otwarcia maski to zrobiłeś tak jak wesol proponuje?
Jeśli nie pomaga, to spróbuj wymontować linkę z wajchy i pociągnąć na max np. kombinerkami. Tylko z czuciem, żebyś czegoś nie zerwał.
Jeśli dalej nic to pozostaje Ci kanał i próby otwarcie od spodu jakimś długim prętem.
Nie miałem nigdy takiego przypadku, ale chyba innego wyjścia nie ma.
Może ktoś inny pomoże.
Oczywiście próbowałem w dwie osoby , jedna przy masce druga przy rączce do otwierania. niestety nie udało się .
A z tym przyłączeniem do grupy , masz jakiś pomysł jak to załatwić ?
Proszę o poradę mianowicie chodzi mi o otwieranie maski,a konkretnie uchwyt co jest przy masce nie chcę mi otworzyć tych rygli i przez to nie mogę jej otworzyć.
Mam coś takiego myśle że ogarniesz.
Odskakuje maska ale uchwyt od blokady nie reaguje.
Musimy na uchylonej masce najlepiej klinem plastikowym podgiętym takim jak do tapicerki siłowo przesunąć Ten zaczep (hak) w bok kierunek pasażer. Dzieje się tak jak się tego nie smaruje, lub ułamie się ta końcówka w dźwigni.