Touran i Pioneer Avh-x3500DAB

Problemy dotyczące radioodtwarzaczy, zmieniarek, systemów nawigacji, CB itp.
nietou123
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 2006
Imię:: Kamil
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Touran i Pioneer Avh-x3500DAB

Post autor: nietou123 »

Witam, mam problem z radiem pioneer avhx 3500 dab poniewaz gdy jest podlaczone pod mojego tourna 06 1.9 przez kostke przejsciowa, nie wylacza sie po wyciagnieciu kluczykow i doslownie ,,,zjada " baterie doszczetnie Kiedys pewien elektryk , podpial rdio pod bezpiecznik nr.29 -15A znajdujacy sie w puszce pod kierownica ktory odpowiada za tylnia wycieraczke i hulało jak ta lala, az do czasu gdy podczas jazdy przy skretch kierownica trzeszczalo jakby gdzies nie stykalo w glosnikach. Sprawdzilem glosniki ale wszystko bylo podpoete i kable cale.z czasem trzaski zaczely sie nasilac i slychac bylo coraz czeaciej, nawet na postoju podczas skretu kierownica,z czaaem zaczelo sie wylaczac i wlaczac jak chcialo az Ktoregos pieknego dnia po prostu padlo i nie wstalo :,,,((((( na chwile obecna zamontowalem stare oryginalne radio od tourana ale jest ogolnie lipa bo nie moge podlaczyc nic :( wczoraj postanowilem sprawdzic ten kabel ktory wychodzi od bezpiecznika tylniej wyvieraczki i jesli mi sie dobrze wydaje jest najwidoczniej przetarty, sadze po tym ze w tym miejscu jest mietszy i latwiej sie jakby wygina . Dokladnie nie sprawdzilem z tego wzgledu ze jest caly zabezpieczony i oklejony czarna tasma a nie chcialem nic narazie grzebac. Bym zapomnial, zauwazylem tez , ze gdy zostawie tylnia wycieraczke w pozycji wlaczonej na noc, mimo iz auto jest zamkniete tez mi zzera baterie, a raczej chyba napewno.Mam pytanie do Was , bo wiem ze idzie tak zrobic, jakie kable trzeba zamienic w kostce zeby uruchamialo soe po wlaczeniu stacyjki?moglbym wymienic tamtem caly kabel ale naprawde nie mam na to czasu zwlaszcza po pracy i przy maluchach. Dodam ze zamienialem juz zolty z czerwinym i nic. Prosba pomozcie
Ostatnio zmieniony sob sty 28, 2017 19:05 przez nietou123, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Re: Touran i Pioneer Avh-x3500DAB

Post autor: yox »

... no opis problemu przejrzysty, czekaj na odp, powodzenia :)
nietou123
Kandydat
Auto:: Touran 1.9 2006
Imię:: Kamil
Podziękował: 14 razy
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Re: Touran i Pioneer Avh-x3500DAB

Post autor: nietou123 »

Sorki jestem pierwszy raz na forum wiec nie wiem czy opis ma byc bardziej sCzegolowy i czy czegos brakuje :/ widze YOX ze jestes z UK wiec kostke mam z Halfordsa a tourana 2006 1.9.pzdr

-- Śr sty 18, 2017 21:53 --

Witam, mam problem z radiem pioneer avhx 3500 dab poniewaz gdy jest podlaczone pod mojego tourna 06 1.9 przez kostke przejsciowa, nie wylacza sie po wyciagnieciu kluczykow i doslownie ,,,zjada " baterie doszczetnie Kiedys pewien elektryk , podpial rdio pod bezpiecznik nr.29 -15A znajdujacy sie w puszce pod kierownica ktory odpowiada za tylnia wycieraczke i hulało jak ta lala, az do czasu gdy podczas jazdy przy skretch kierownica trzeszczalo jakby gdzies nie stykalo w glosnikach. Sprawdzilem glosniki ale wszystko bylo podpoete i kable cale.z czasem trzaski zaczely sie nasilac i slychac bylo coraz czeaciej, nawet na postoju podczas skretu kierownica,z czaaem zaczelo sie wylaczac i wlaczac jak chcialo az Ktoregos pieknego dnia po prostu padlo i nie wstalo :,,,((((( na chwile obecna zamontowalem stare oryginalne radio od tourana ale jest ogolnie lipa bo nie moge podlaczyc nic :( wczoraj postanowilem sprawdzic ten kabel ktory wychodzi od bezpiecznika tylniej wyvieraczki i jesli mi sie dobrze wydaje jest najwidoczniej przetarty, sadze po tym ze w tym miejscu jest mietszy i latwiej sie jakby wygina . Dokladnie nie sprawdzilem z tego wzgledu ze jest caly zabezpieczony i oklejony czarna tasma a nie chcialem nic narazie grzebac.Mam pytanie do Was , bo wiem ze idzie tak zrobic, jakie kable trzeba zamienic w kostce zeby uruchamialo soe po wlaczeniu stacyjki?moglbym wymienic tamtem caly kabel ale naprawde nie mam na to czasu zwlaszcza po pracy i przy maluchach. Dodam ze zamienialem juz zolty z czerwinym i nic. Prosba pomozcie

-- Cz sty 26, 2017 17:05 --

ODPOWIEDZ