Usunięcie EGR
- Gerardos
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
- Imię:: Gerard
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Usunięcie EGR
Witam
Panowie czy jest ktoś kto by pomógł usunąć egr z komputera ?
, lub polecicie kogoś z okolic Poznania co to zrobi .
Panowie czy jest ktoś kto by pomógł usunąć egr z komputera ?
, lub polecicie kogoś z okolic Poznania co to zrobi .
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Re: Usunięcie EGR
A co się kolego dzieje że chcesz usunąć???
wystukane z mojego Siamsiunga

Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
Jest
- Gerardos
- Użytkownik
[quote="marcyb3"]A co się kolego dzieje że chcesz usunąć???
jest popsuty ( delikatnie pisząc )

jest popsuty ( delikatnie pisząc )
-
- Początkujący
- Auto:: 1T1, AVQ, 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Witaj,
Używka na maksie po 250 zł +kw , ale jest też za 100.
Może lepiej niech będzie w oryginale.
Pozdrawiam.
Używka na maksie po 250 zł +kw , ale jest też za 100.
Może lepiej niech będzie w oryginale.
Pozdrawiam.
- Gerardos
- Użytkownik
Ok Panowie , nie wiem czy nie umiem formułować pytań ,czy co , bo albo nie dostaje odpowiedzi wcale , albo dostaje nie na temat , zapytałem kiedyś o miejsce w którym jest zaworek od ciśnienia w zbiorniku - dostałem wykład o ochronie środowiska teraz zapytałem czy ktoś pomoże lub wie gdzie jest zakład ,który zajmuje się wywaleniem z kompa egr dostaje odpowiedzi jak wyżej , bardzo dziękuję za te podpowiedzi ale one nie są na moje pytanie
pozdrawiam
pozdrawiam
- marcyb3
- Expert
ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
był
Jest
był
Jest
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,6 BGU 2005
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
kolega wymieniał tydzień temu Wymiana z adaptacją egr na używkę która kosztowała 35zl i uszczelka rurka /egr (200zl robocizna dość drogo ale można samemu jak ktoś chce aż tak dużo roboty nie ma ) objawy wcześniejsze błąd egr falowanie takie piki . Stary egr , nie przesuwal sie prawidlowo zawór Po wymianie stabilizacja pracy silnika, mniejsze spalanie. nie musisz odpowiadać ale może sie przyda innej osobie do tego postu . Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku 

Touran 1,6 102KM BGU 2005r (przód lift).LPg Stag/Qmax Plus.Tur/Baracucda
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Jedź do Jacy do Łowicza.Gerardos pisze:Ok Panowie , nie wiem czy nie umiem formułować pytań ,czy co , bo albo nie dostaje odpowiedzi wcale , albo dostaje nie na temat , zapytałem kiedyś o miejsce w którym jest zaworek od ciśnienia w zbiorniku - dostałem wykład o ochronie środowiska teraz zapytałem czy ktoś pomoże lub wie gdzie jest zakład ,który zajmuje się wywaleniem z kompa egr dostaje odpowiedzi jak wyżej , bardzo dziękuję za te podpowiedzi ale one nie są na moje pytanie
pozdrawiam
Może nikt nie odpisuje bo może nie znają w tamtych okolicach takich ludzi.

- Gerardos
- Użytkownik
Kolego , nie wiem skąd wnioskujesz ,że we mnie tyle agresji ,nie postawiłem nigdzie żadnego wykrzyknika , nie użyłem słów wulgarnych ,które by na to wskazywały, napisałem to co myślę i to ze stoickim spokojem i bardzo dziękuję za podpowiedzi z Twojej strony ,lecz ja nie chce wymieniać , nie chce naprawiać chce go zlikwidować na amen i wykasować z kompa dlatego zapytałem czy szanowni koledzy z forum znają kogoś kto umie to zrobić .marcyb3 pisze:ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
tak na marginesie : to czytałem twoje posty w "błędy vcds" o przetartych przewodach i sprawdziłem to u siebie zanim napisałem to co napisałem
pozdrawiam
gorny7 pisze: Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku

PIOTREL gdybym nie miał tak daleko na pewno bym go odwiedził .PIOTREL pisze:Jedź do Jacy do Łowicza.
- marcyb3
- Expert
Napisz do kolegi hiago bo z tego co wiem to on jest z Poznania może ci pomorze .Napisz do do grupy Wlkp. Nie wierzę w to że w Poznaniu nikt takich rzeczy nie robi. Ja osobiście wolałbym naprawić niż pozbywać się problemu w ten sposób

był
Jest
był
Jest
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
-- 20 sty 2017, o 22:10 --Gerardos pisze:Przyślij samo ecu. Na drugi dzień będzie u Ciebie z usunięty egr. Pozostanie Ci tylko zaslepienie .marcyb3 pisze:ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
Kolego , nie wiem skąd wnioskujesz ,że we mnie tyle agresji ,nie postawiłem nigdzie żadnego wykrzyknika , nie użyłem słów wulgarnych ,które by na to wskazywały, napisałem to co myślę i to ze stoickim spokojem i bardzo dziękuję za podpowiedzi z Twojej strony ,lecz ja nie chce wymieniać , nie chce naprawiać chce go zlikwidować na amen i wykasować z kompa dlatego zapytałem czy szanowni koledzy z forum znają kogoś kto umie to zrobić .
tak na marginesie : to czytałem twoje posty w "błędy vcds" o przetartych przewodach i sprawdziłem to u siebie zanim napisałem to co napisałem
pozdrawiam
gorny7 pisze: Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku![]()
PIOTREL gdybym nie miał tak daleko na pewno bym go odwiedził .PIOTREL pisze:Jedź do Jacy do Łowicza.
Gerardos pisze:Przyślij samo ecu. Na drugi dzień będzie u Ciebie z usunięty egr. Pozostanie Ci tylko zaslepienie .marcyb3 pisze:ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
Kolego , nie wiem skąd wnioskujesz ,że we mnie tyle agresji ,nie postawiłem nigdzie żadnego wykrzyknika , nie użyłem słów wulgarnych ,które by na to wskazywały, napisałem to co myślę i to ze stoickim spokojem i bardzo dziękuję za podpowiedzi z Twojej strony ,lecz ja nie chce wymieniać , nie chce naprawiać chce go zlikwidować na amen i wykasować z kompa dlatego zapytałem czy szanowni koledzy z forum znają kogoś kto umie to zrobić .
pozdrawiam
gorny7 pisze: Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku![]()
Wyślij samo ecu. Na drugi dzień będziesz miał u siebie z wyłączonym egr.
Pozostanie Ci tylko zaslepienie.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
- Gerardos
- Użytkownik
JacaTouran ,ok ,jutro ( jeśli nie zapomnę bo mam zwariowany jutrzejszy dzień ) zadzwonię do Ciebie i chętnie pogadam
dzięki i pozdrawiam
dzięki i pozdrawiam
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... dziś pytanie, dzis odpowiedż... oby więcej takich ludzi na forumJacaTouran pisze:Wyślij samo ecu. Na drugi dzień będziesz miał u siebie z wyłączonym egr.
Pozostanie Ci tylko zaslepienie.

-
- Początkujący
- Auto:: 1T1, AVQ, 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Kolego Gerardos, na zadane przez Ciebie pytanie otrzymujesz takie a nie inne odpowiedzi ponieważ nie jesteśmy maszynami i przede wszystkim staramy się wczuć w Twój problem jakby przytrafił się nam i staramy się go rozwiązać w logiczny dla nas sposób, a logika jak widać powyżej podpowiada wszystkim żeby go nie usuwać .
Reasumując - nie ironizuj - jeśli nie podobają Ci się nasze odpowiedzi zachowaj to dla siebie.
Pozdrawiam.
Reasumując - nie ironizuj - jeśli nie podobają Ci się nasze odpowiedzi zachowaj to dla siebie.
Pozdrawiam.