Usunięcie EGR

Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik
Auto:: Touran 1.6 mpi + LPG 2004
Imię:: Gerard
Podziękował: 56 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Usunięcie EGR

Post autor: Gerardos »

Witam
Panowie czy jest ktoś kto by pomógł usunąć egr z komputera ?
, lub polecicie kogoś z okolic Poznania co to zrobi .
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Re: Usunięcie EGR

Post autor: marcyb3 »

A co się kolego dzieje że chcesz usunąć???

wystukane z mojego Siamsiunga :P
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik

[quote="marcyb3"]A co się kolego dzieje że chcesz usunąć???

:hahaha:

jest popsuty ( delikatnie pisząc )
Awatar użytkownika
Lewik
Zaawansowany
Auto:: BKC 1,9
Imię:: Darek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 35 razy

Post autor: Lewik »

to nie lepiej wymienić. ?
brzydaq
Początkujący
Auto:: 1T1, AVQ, 2004
Imię:: Paweł
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: brzydaq »

Witaj,

Używka na maksie po 250 zł +kw , ale jest też za 100.
Może lepiej niech będzie w oryginale.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik

Ok Panowie , nie wiem czy nie umiem formułować pytań ,czy co , bo albo nie dostaje odpowiedzi wcale , albo dostaje nie na temat , zapytałem kiedyś o miejsce w którym jest zaworek od ciśnienia w zbiorniku - dostałem wykład o ochronie środowiska teraz zapytałem czy ktoś pomoże lub wie gdzie jest zakład ,który zajmuje się wywaleniem z kompa egr dostaje odpowiedzi jak wyżej , bardzo dziękuję za te podpowiedzi ale one nie są na moje pytanie
pozdrawiam
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert

ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
był
Jest
gorny7
Początkujący
Auto:: Touran 1,6 BGU 2005
Imię:: Krzysiek
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: gorny7 »

kolega wymieniał tydzień temu Wymiana z adaptacją egr na używkę która kosztowała 35zl i uszczelka rurka /egr (200zl robocizna dość drogo ale można samemu jak ktoś chce aż tak dużo roboty nie ma ) objawy wcześniejsze błąd egr falowanie takie piki . Stary egr , nie przesuwal sie prawidlowo zawór Po wymianie stabilizacja pracy silnika, mniejsze spalanie. nie musisz odpowiadać ale może sie przyda innej osobie do tego postu . Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku :D
Touran 1,6 102KM BGU 2005r (przód lift).LPg Stag/Qmax Plus.Tur/Baracucda
Awatar użytkownika
PIOTREL
Expert
Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
Imię:: Piotr
Podziękował: 64 razy
Otrzymał podziękowań: 108 razy

Post autor: PIOTREL »

Gerardos pisze:Ok Panowie , nie wiem czy nie umiem formułować pytań ,czy co , bo albo nie dostaje odpowiedzi wcale , albo dostaje nie na temat , zapytałem kiedyś o miejsce w którym jest zaworek od ciśnienia w zbiorniku - dostałem wykład o ochronie środowiska teraz zapytałem czy ktoś pomoże lub wie gdzie jest zakład ,który zajmuje się wywaleniem z kompa egr dostaje odpowiedzi jak wyżej , bardzo dziękuję za te podpowiedzi ale one nie są na moje pytanie
pozdrawiam
Jedź do Jacy do Łowicza.
Może nikt nie odpisuje bo może nie znają w tamtych okolicach takich ludzi. ;)
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik

marcyb3 pisze:ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
Kolego , nie wiem skąd wnioskujesz ,że we mnie tyle agresji ,nie postawiłem nigdzie żadnego wykrzyknika , nie użyłem słów wulgarnych ,które by na to wskazywały, napisałem to co myślę i to ze stoickim spokojem i bardzo dziękuję za podpowiedzi z Twojej strony ,lecz ja nie chce wymieniać , nie chce naprawiać chce go zlikwidować na amen i wykasować z kompa dlatego zapytałem czy szanowni koledzy z forum znają kogoś kto umie to zrobić .
tak na marginesie : to czytałem twoje posty w "błędy vcds" o przetartych przewodach i sprawdziłem to u siebie zanim napisałem to co napisałem
pozdrawiam

gorny7 pisze: Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku :D
:oki:
PIOTREL pisze:Jedź do Jacy do Łowicza.
PIOTREL gdybym nie miał tak daleko na pewno bym go odwiedził .
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert

Napisz do kolegi hiago bo z tego co wiem to on jest z Poznania może ci pomorze .Napisz do do grupy Wlkp. Nie wierzę w to że w Poznaniu nikt takich rzeczy nie robi. Ja osobiście wolałbym naprawić niż pozbywać się problemu w ten sposób

wystukane z mojego Siamsiunga :P
był
Jest
Awatar użytkownika
JacaTouran
Władca postów
Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
Imię:: Jacek
Podziękował: 213 razy
Otrzymał podziękowań: 233 razy
Kontakt:

Post autor: JacaTouran »

Gerardos pisze:
marcyb3 pisze:ale kolego skąd tyle w tobie agresji, oddychaj, pytam się bo przerabiałem to miesiąc temu i udało mi się zrobić to własnymi siłami za 0 zł, najpierw kupiłem drugi egr(150zł) oddałem go na drugi dzień kolesiowi bo nie było poprawy,a okazały się przewody które się przetarły o peszel w którym są umieszczone pod filtrem powietrza, więc po co wydawać 300 - 400 zł za usunięcie jak może udało by się zrobić to ,nie rozumiem właśnie takich ludzi co w ten sposób się pozbywają problemów w aucie,to jak nie będzie miał jeden cylinder ciśnienia to też będziesz chciał go usunąć w sterowniku żeby pracował na 3 cylindry bo po co naprawiać?oczywiście twoja sprawa i zrobisz jak uważasz
Przyślij samo ecu. Na drugi dzień będzie u Ciebie z usunięty egr. Pozostanie Ci tylko zaslepienie .

Kolego , nie wiem skąd wnioskujesz ,że we mnie tyle agresji ,nie postawiłem nigdzie żadnego wykrzyknika , nie użyłem słów wulgarnych ,które by na to wskazywały, napisałem to co myślę i to ze stoickim spokojem i bardzo dziękuję za podpowiedzi z Twojej strony ,lecz ja nie chce wymieniać , nie chce naprawiać chce go zlikwidować na amen i wykasować z kompa dlatego zapytałem czy szanowni koledzy z forum znają kogoś kto umie to zrobić .
tak na marginesie : to czytałem twoje posty w "błędy vcds" o przetartych przewodach i sprawdziłem to u siebie zanim napisałem to co napisałem
pozdrawiam

gorny7 pisze: Wyciąganij żarówkę z deski bo egr w kompie nie ma jest przy silniku :D
-- 20 sty 2017, o 22:10 --
Gerardos pisze:
Przyślij samo ecu. Na drugi dzień będzie u Ciebie z usunięty egr. Pozostanie Ci tylko zaslepienie .

pozdrawiam

Wyślij samo ecu. Na drugi dzień będziesz miał u siebie z wyłączonym egr.
Pozostanie Ci tylko zaslepienie.
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).

O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/

https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/

tel.509963064

Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Awatar użytkownika
Gerardos
Użytkownik

JacaTouran ,ok ,jutro ( jeśli nie zapomnę bo mam zwariowany jutrzejszy dzień ) zadzwonię do Ciebie i chętnie pogadam
dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: yox »

JacaTouran pisze:Wyślij samo ecu. Na drugi dzień będziesz miał u siebie z wyłączonym egr.
Pozostanie Ci tylko zaslepienie.
... dziś pytanie, dzis odpowiedż... oby więcej takich ludzi na forum :) :piwo:
brzydaq
Początkujący
Auto:: 1T1, AVQ, 2004
Imię:: Paweł
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: brzydaq »

Kolego Gerardos, na zadane przez Ciebie pytanie otrzymujesz takie a nie inne odpowiedzi ponieważ nie jesteśmy maszynami i przede wszystkim staramy się wczuć w Twój problem jakby przytrafił się nam i staramy się go rozwiązać w logiczny dla nas sposób, a logika jak widać powyżej podpowiada wszystkim żeby go nie usuwać .
Reasumując - nie ironizuj - jeśli nie podobają Ci się nasze odpowiedzi zachowaj to dla siebie.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ