zmiana języka menu komputera
- darog69
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9 BXE
- Imię:: Darek
- Podziękował: 2 razy
zmiana języka menu komputera
witam jak zmienić jezyk menu z Niemieckiego na Angielski
Touran 2006 Concept Line
Touran 2006 Concept Line
Ostatnio zmieniony sob maja 07, 2011 08:58 przez darog69, łącznie zmieniany 1 raz.
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Zależy jaki masz licznik występują 3 rodzaje tzw. bez MFA , z MFA , z MFA+ lub w innej technologii bez FIS, z 1/2 FIS , z FIS
MFA do skrót od Multifunction Anzeige (w angielskiej wersji MFD - Multi Function Display).
FIS to skrót od Fahrerinformationsystem.
I tak język zmienisz tylko w w licznikach MFA+ i z FIS ( za pomocą menu ) a w tych starszych zmienisz w komputerze tylko musisz mieć kabel podłączyć się do komputera i tam zmienić .
MFA do skrót od Multifunction Anzeige (w angielskiej wersji MFD - Multi Function Display).
FIS to skrót od Fahrerinformationsystem.
I tak język zmienisz tylko w w licznikach MFA+ i z FIS ( za pomocą menu ) a w tych starszych zmienisz w komputerze tylko musisz mieć kabel podłączyć się do komputera i tam zmienić .
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Język - zmiana
Jeśli masz licznik z FISem (MFA+) to język zmienisz w menu. Wejście w menu z manetki poprzez przytrzymanie na postoju guziczka "w górę" przez 5 sekund. Na kierownicy multifunkcyjnej poprzez wciśnięcie klawisza Menu.
Jeśli nie masz wyświetlacza FIS (MFA+) to pozostaje się podpiąć interfejscem diagnostycznym typu VCDS. Wchodzimy w sterownik 17 Instruments, następnie 10 Adaptation, kanał 04 i wpisujemy
• 1 - Niemiecki
• 2 - Angielski
• 3 - Francuski
• 4 - Włoski
• 5 - Hiszpański
• 6 - Portugalski
• 7 - Chiński
• 8 - Czeski
Jeśli masz licznik z FISem (MFA+) to język zmienisz w menu. Wejście w menu z manetki poprzez przytrzymanie na postoju guziczka "w górę" przez 5 sekund. Na kierownicy multifunkcyjnej poprzez wciśnięcie klawisza Menu.
Jeśli nie masz wyświetlacza FIS (MFA+) to pozostaje się podpiąć interfejscem diagnostycznym typu VCDS. Wchodzimy w sterownik 17 Instruments, następnie 10 Adaptation, kanał 04 i wpisujemy
• 1 - Niemiecki
• 2 - Angielski
• 3 - Francuski
• 4 - Włoski
• 5 - Hiszpański
• 6 - Portugalski
• 7 - Chiński
• 8 - Czeski
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
- tomasino74
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
http://volkswagen.auto.com.pl/forum/vie ... 437b15faf6
Musisz się zarejestrować. Tu dowiesz się jakiego typu masz komputer/wyświetlacz oraz wiele innych rzeczy o swoim aucie.
Ja mam u siebie FIS (MFA+) i zmieniłem język z niemieckiego na angielski w ciągu 3min.
Pozdrawiam "sąsiada".
Musisz się zarejestrować. Tu dowiesz się jakiego typu masz komputer/wyświetlacz oraz wiele innych rzeczy o swoim aucie.
Ja mam u siebie FIS (MFA+) i zmieniłem język z niemieckiego na angielski w ciągu 3min.
Pozdrawiam "sąsiada".
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
można też skorzystać z różnych kodowań z mojego tematu na forum golfaV, w końcu wszystko spod jednego kopyta VAG
http://www.auto-conrad.pl/Forum/phpBB-3 ... 89&start=0