Z góry dzięki za odpowiedź
Szkoda z polisy AC TU AXA
- Tomeh
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Szkoda z polisy AC TU AXA
Witam, zgłaszał ktoś z was szkodę z polisy AC w TU AXA Direct ?? Ostatnio wiatr uderzył bramą i porysowal mi drzwi i tylny błotnik
i pytanie moje czy ktoś miał już doczynienia z tą firmą i jak wygląda sprawa ze zgłoszeniem tego do AC czy bez problemu wyplacaja, jak wygląda sytuacja z rzeczoznawca, itp.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Szkoda z polisy AC TU AXA
najpierw sprawdź jakie masz warunki w swoim pakiecie ubezpieczeniowym.
Nie można porównywać Twojej historii do innych, jeśli nie zna się konkretnych warunków, takich jak, udział własny, ubezpieczenie zniżek, sposób wyliczenia wartości szkody (kosztorysowy, serwisowy, z amortyzacją, bez amortyzacji).
Nie można porównywać Twojej historii do innych, jeśli nie zna się konkretnych warunków, takich jak, udział własny, ubezpieczenie zniżek, sposób wyliczenia wartości szkody (kosztorysowy, serwisowy, z amortyzacją, bez amortyzacji).
- kijec
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1t2 1.4 140km 2008
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Ja miałem szkodę z AC to trzeba odpisać że jest za niska i dołożą parę zł. Wycena w dwa dni. Rzeczoznawca na drugi dzien. Jak już korzystasz z AC to postaraj się jak najwięcej napisać z rzeczoznawca , jak najwyższa szkoda.
- Tomeh
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 14 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Ok, pakiet mam najwyższy tzn. nie mam wkładu własnego, transzy integralnej, itp. Zgłoszę i zobaczę co powie rzeczoznawca, a nie wiecie jak jest bo mam koło 18 cali i pytanie czy zamienić na serię 15 żeby się nie doczepili że koło którego nie przewiduje producent ??
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
na dwoje babka wróżyła.Tomeh pisze:Ok, pakiet mam najwyższy tzn. nie mam wkładu własnego, transzy integralnej, itp. Zgłoszę i zobaczę co powie rzeczoznawca, a nie wiecie jak jest bo mam koło 18 cali i pytanie czy zamienić na serię 15 żeby się nie doczepili że koło którego nie przewiduje producent ??
ubezpieczenie obejmuje samochód który został dopuszczony do ruchu i jest wyposażony w elementy homologowane dla tego typu pojazdu.
w Twoim przypadku raczej nie ma związku to jakie masz koła, bo to
gdybyś był w ruchu, to bardzo dociekliwy rzeczoznawca, mógłby się doczepić, że masz koła nieprzewidziane w specyfikacji producenta.Tomeh pisze: wiatr uderzył bramą i porysował mi drzwi i tylny błotnik)
jednakże, jeśli masz koła pod ręką, i nie ma problemu żeby je na szybko zamienić przy wizycie, to ja bym poszedł w tym kierunku.
ps - w takiej sytuacji przypomina mi się sytuacja kiedy znajomy nie dostał wypłaty z ubezpieczenia z tytułu zalania (domek), bo nie miał aktualnego odbioru kominiarskiego, a polisa jasno opisywała, jakie dokumenty należy przedstawić, aby ubiegać się o odszkodowanie.