Montaż elektrycznych szyb Caddy 2k
- kris25-05
- ____________________

- Auto:: Caddy 09, Caddy 11
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 47 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Montaż elektrycznych szyb Caddy 2k
Witam. Posiadam VW Caddy 2k w najuboższej możliwej wersji i planuje rozbudowę wyposażenia o nowe zegary elektryke tempomat i prawdopodobnie clime. Chciałbym najpierw zacząć od montażu El. Szyby i lusterek. Wiem że potrzebuję mechanizmy wiązki w drzwiach i moduł komfortu. Najpewnio też wiązki centralne do bezpiecznikow i modułu komfortu. Czy muszę dobrać silniczki do nowego modułu komfortu? Moduł jaki ma być to oczywiście highline. Czy mogły by ktoś podesłać jakieś schematy elektryczne jak podpiąć wiązke główna?
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Re: Montaż elektrycznych szyb Caddy 2k
Moduł komfortu nie ma znaczenia. Do podpięcia trzy kabelki w drzwi:
Ja kiedyś dostałem taką informację:
19 - masa
20 - stały plus
18 - stały plus
I tak jakoś podłączałem, działa do dziś
Ja kiedyś dostałem taką informację:
19 - masa
20 - stały plus
18 - stały plus
I tak jakoś podłączałem, działa do dziś
- kris25-05
- ____________________

Wow. no to jestem zaskoczony
Trzeba je także włączyć w sofcie czy to tez od razu działa ? Trzeba też konkretnie dobrać silniczki czy to większego znaczenia nie ma ?
P.S. Lustra też będą działać ?
P.S. Lustra też będą działać ?
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Ja wymieniłem silniki z modułami drzwi i podnośnikami, instalację w drzwiach, założyłem lusterka. Podciągnąłem zasilanie w gniazda w drzwiach i działa. Na koniec drugie boczki plastikowe, żeby nie było dziur po korbach.
Więc u Ciebie też będzie ok
Więc u Ciebie też będzie ok
- kris25-05
- ____________________

Witam. Jak narazie ogarniałem wiązkę mechanizm z silniczkiem i porównałem wiązki i odbiega to trochę od tego co napisałeś kolego ponieważ ja mam taka

A w nowej jest taka:

Są tylko dwa dodatkowe kabelki zielony i niebieski w pinach 2,3 a do pinów 18,19,20 nie biegną żadne kable ani w nowej ani starej kostce. Mógłbym dodatkowo poprosić o schemat elektryczny drzwi kierowcy i pasażera ? Ponieważ dodatkowo chciałbym wymienić te czerwone odblaski w drzwiach na podwoetrlane jak w golfie 4
Poratuje ktoś schematami ? Może chociaż wiązki drzwi lewych ? Caddy, Touran, Golf 5. Powinny być podobne...
A w nowej jest taka:
Są tylko dwa dodatkowe kabelki zielony i niebieski w pinach 2,3 a do pinów 18,19,20 nie biegną żadne kable ani w nowej ani starej kostce. Mógłbym dodatkowo poprosić o schemat elektryczny drzwi kierowcy i pasażera ? Ponieważ dodatkowo chciałbym wymienić te czerwone odblaski w drzwiach na podwoetrlane jak w golfie 4
Poratuje ktoś schematami ? Może chociaż wiązki drzwi lewych ? Caddy, Touran, Golf 5. Powinny być podobne...