Klimatyzacja, stop "AUTO" po 15 sekundach
-
Daniel-Touran
- Auto:: VW Touran 1.6FSI 2003
- Imię:: Daniel Kulik
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Klimatyzacja, stop "AUTO" po 15 sekundach
Problem jest tego typu. Touran 2003. Zapalam auto, włączam klimatyzację, jestem w opcji "AUTO", temperatura ustawiona, wszystko działa-chłodzi po czym po ok. 10-15 sekundach nawiew przestaje działać, słyszę tylko wentylator gdzieś w okolicach prawego podszybia, schłodzone powietrze nie wychodzi do kabiny. Kiedy włączam "ECON" powietrze ponownie pojawia się w kabinie, ale nie jest to schłodzone powietrze. Ktoś wie co to może być? Przyciski nawiewu kierunkowego też nie działają. Sytuacja pojawiła się nie dawno.
-
TomekGlon
- Początkujący
- Auto:: 2.0 TDI BKD 2004r.
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Klimatyzacja, stop "AUTO" po 15 sekundach
Jasny gwint, właśnie szukam rozwiązania tego problemu. Wygląda to tak jakby klima chciała chłodzić powietrze tylko wewnątrz auta. Zamyka się dopływ powietrza z zewnątrz ale nie otwiera dopływ powietrza wewnątrz. To samo się dzieje jak włączy się wsteczny bieg albo próbuje się klawiszem na klimatroniku zamknąć dopływ powietrza z zewnątrz. Wentylator tylko kotłuje powietrze w swojej obudowie. Koledzy POMÓŻCIE !!!
Co dziwnego w tym jest u mnie ? Jak rano otworzy się dopływ powietrza z wewnątrz to już działa cały dzień ale jak rano się nie otworzy to już tego dnia się nie otworzy. DZIWNE
Co dziwnego w tym jest u mnie ? Jak rano otworzy się dopływ powietrza z wewnątrz to już działa cały dzień ale jak rano się nie otworzy to już tego dnia się nie otworzy. DZIWNE
Spróbujcie wykonać reset klimatyzacji (klap) - u mnie pomogło
Nie wiem jak było gdy wystąpiła usterka, po resecie wszystko działa normalnie, wentylatory też(jak załączę klimę)