Słuchajcie, od samego początku miałem problemy z zamkami w moim T. Po wymianie 3 (oprócz kierowcy) niby wszystko było ok, poza takim upierdliwym drobnym dyskomfortem, że w trakcie jazdy, szczególnie po ruszeniu przeskakiwał jeden z zamków w drzwiach, no ale ok, póki co cieszyłem się z jazdy. Pomijam fakt, że mój T chyba ciągle jeszcze mnie doświadcza, próbuje jak bardzo chce je mieć - jeżdżę ni od lutego i co rusz coś wychodzi do wymiany, rzeczy jakby eksploatacyjne (amortyzatory, hamulce, zamek klapy) ale zawsze jakby w najmniej oczekiwanym momencie...w przeciągu chyba 1,5 miesiąca u mechanika byłem z 4 razy. do rzeczy......
wczoraj zablokował się zamek pasażera - ten co tak przeskakiwał. Za nic nie chce się otworzyć, ani od wewnątrz ani od zewnątrz, ani z pilota, ani z kluczyka. Dzisiaj wyczaiłem inną przypadłość - jak pryskam tylną szybę to woda leci mi pod kokpitem, więc tak myślę że prawdopodobnie gdzieś pod kokpitem (dokładnie okolice schowka pod kierownicą) leci wężyk od spryskiwacza tylnej szyby. W tym samym miejscu są też wiązki kabli, które są teraz mokre.....czy więc wilgoć na kablach może być powodem problemów z zamkiem? dobrze dedukuje? Tylko w tej teorii pojawia się jedna nielogiczna luka....czy mokre kable były by też powodem tego że nie mogę otworzyć drzwi również z wewnętrznej klamki? Jakieś sugestie??? na dniach pojadę do mechanika z kompem, tylko z tego co pamiętam on ma jakoś tak teraz urlop a zastanawianie się na temat powodów nie daje mi spać, więc może ktoś coś dla spokojności?
czy to wilgoć na przewodach?
- lukkwi19801
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 27 razy
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: czy to wilgoć na przewodach?
Wężyk leci prawą stroną (pasażera),I tam też jest zamontowany moduł komfortu(sterowanie zamkami ),wymontuj schowek i zobacz gdzie się leje, bo czy się leje na jakąś elektronikę czy też nie, tak być nie możelukkwi19801 pisze:prawdopodobnie gdzieś pod kokpitem (dokładnie okolice schowka pod kierownicą) leci wężyk od spryskiwacza tylnej szyby.