Cześć!
Zakupiłem własnie Tourana z 2003r wersja TREND i mam kilka obserwacji dotyczących samochodu.
Chodzi mi o wyposażenie, w samochodzie są oryginalne xenony i przełącznik zmiany świateł ma 4 pozycje, co oznacza druga pozycja ? Czy to oznacza "Auto" z nowszych samochodów? W FIS+ są ustawienia CH/LH ale nie widzę nigdzie czujnika zmierzchu czy ktoś powie gdzie on powinien być ? Druga sprawa to radio, jest zwykłe RCD 300 a na dachu antena "płetwa" pytanie więc czy nie było tam oryginalnie radia z nawigacją. Czy obecność płetwy nie zawsze oznacza radia z nawigacją? Ostatnia sprawa to mała kratka obok włączników lampek czytania z przodu, czy to miejsce na mikrofon do instalacji telefonicznej czy coś innego?
Dzięki za pomoc
Po zakupie kilka pytań
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Re: Po zakupie kilka pytań
Wrzuć fotkę tego włącznika. Może ktoś podmienił od innej wersji wyposażenia.
Czujnik zmierzchu montowany jest na szybie, wygooglaj to będziesz widział czy u Ciebie jest tak samo.
Do CH/LH nie trzeba czujnika zmierzchu.
Odnośnie radia i anteny fotka tej płetwy też by się przydała.
Kratka przy lampkach to fabryczne miejsce na mikrofon. To się akurat łatwo rozbiera więc możesz zobaczyć czy siedzi tam coś.
Czujnik zmierzchu montowany jest na szybie, wygooglaj to będziesz widział czy u Ciebie jest tak samo.
Do CH/LH nie trzeba czujnika zmierzchu.
Odnośnie radia i anteny fotka tej płetwy też by się przydała.
Kratka przy lampkach to fabryczne miejsce na mikrofon. To się akurat łatwo rozbiera więc możesz zobaczyć czy siedzi tam coś.