Mam pewien problem. Otóż dziś postanowiłem sprawdzić wszystkie przekaźniki jak i bezpieczniki. Wydają się być w porządku. Auto chwilę po tym odpala i po sekundzie gaśnie. Na liczniku nie pojawiają się żadne kontrolki, obrotomierz również nie chodzi. Klima, radio, światła itp wszystko działa. Co może być nie tak?
O to zdjęcie skrzynki pod maską, czy oby na pewno wszystko jest na swoim miejscu?
Kolego wez mi wytlumacz jak to sprawdzasz ze potem piszesz ze ci sie wydaje byc w porzadku. Albo jestes tego pewien i temat ciagniemy dalej albo stoimy w tym punkcie. Ale jak mowisz ze odpala i gasnie zaraz to moze problem z immo. Moze rozbierales kluczyk ostatnio albo cos innego robiles w aucie
Bezpieczniki są w porządku. Auto dziś odpalało bez problemu. Miałem chwile czasu wolnego więc postanowiłem posprawdzać wszystkie po kolei. Po tym zabiegu auto nagle zaczęło mieć takie objawy.
Wyciągałeś bezpieczniki do sprawdzenia z gniazd? Miałem to samo lub podobnie też sprawdzałem od czegoś bezpieczniki i pomyliłem gniazda gdy wkładałem z powrotem
yox pisze:... przenieś zaznaczony (żółty bezpiecznik) do gniazda wyżej...
raczej zielony przenieś nad zółty
z tego co widac - zielony 30A ma zasilać sterownik silnika
a ZIELONY aktualnie tam gdzie masz wsadzony zasila sonde lambde dla silników PB i miał by tam mieć 15A
Masz TDI ?
natomiast zółty który YOX wskazał - w miejscu gdzie jest teraz ma zasilać DSG i jak masz DSG to go zostaw (ma miec 15-20A) Wesol za komentarz, jeszcze tylko brakuje " zdjąłem 4 koła , założyłem 4 i jedno zostało"
... "ja wiedziałem, że tak będzie"... skoro nikt nie odpowiedział to podałem propozycję sugerując się pierwszym postem (fotką) z tego wątku: viewtopic.php?t=9176
i tylko tu widzę różnicę spacewalker ma racje, że "żółty" bezpiecznik odp za DSG, niestety ani w pierwszym wątku, ani w tym kolega nie podaje jaką ma skrzynie, jedyny wspólny mianownik to 1.9 TDI
yox pisze:... "ja wiedziałem, że tak będzie"... skoro nikt nie odpowiedział to podałem propozycję sugerując się pierwszym postem (fotką) z tego wątku: viewtopic.php?t=9176
i tylko tu widzę różnicę spacewalker ma racje, że "żółty" bezpiecznik odp z DSG, niestety ani w pierwszym wątku, ani w tym kolega nie podaje jaką ma skrzynie, jedyny wspólny mianownik to 1.9 TDI
... i to tez się domyślasz z opisu, bo nie wiadomo czy chodzi o to auto czy inne. Potem się dziwią ze nikt nie chce pomagać jak o wszystko trzeba pytać...