Witam,
W dniu dzisiejszym po krótkim postoju przy włączonym radiu padł mi akumulator. Oczywiście znalazł się życzliwy człowiek który pożyczył na chwilę swojego i auto udało się uruchomić a następnie była około godzinna jazda. Po przyjeździe do domu sprawdziłęm jeszcze kilka razy czy pali i było ok.
Chwilę temu wsiadam do samochodu a tu pojawia się kontrolka immobilizera, odpala na 2 sekundy i gaśnie. Tak kilkanaście razy ale cały czas bez zmian.
Nie mam możliwości zczytać błędów więc pytanie do Was czy macie jakieś pomysły jak to odblokować czy holować do elektryka?
Wcześniejsze szybkie rozłądowanie akumulatora może mieć z tym związek?
Awaria Immobilizera
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
Re: Awaria Immobilizera
do elektrykacholek80 pisze:Witam,
Nie mam możliwości zczytać błędów więc pytanie do Was czy macie jakieś pomysły jak to odblokować czy holować do elektryka?
- cholek80
- Przeglądacz
- Auto:: T1 1.6 FSI BAG 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
A jest jakaś możliwość na chwilowe wyłączenie immobilizera abym go odpalił i dojechał do elektryka?
Można jakiś reset zrobić?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
poszukaj usług w stylu : awaryjne odpalanie auta:cholek80 pisze:A jest jakaś możliwość na chwilowe wyłączenie immobilizera abym go odpalił i dojechał do elektryka?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Wysli sterownik do Jacka. Zrobi immo off i temat bedzie rozwiazany.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- cholek80
- Przeglądacz
- Auto:: T1 1.6 FSI BAG 2003r
- Imię:: Daniel
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Na weekend potrzebuje samochód więc już jestem umówiony u elektryka.
A do Jaca też się wybieram bo ma być nox i egr off:)
-- Cz paź 19, 2017 07:13 --
O dziwo odłączyłem na chwilę akumulator i po ponownym podłączeniu auto odpaliło ale po zgaszeniu, wyjęciu kluczyków i ponownej próbie uruchomieniu znowu to samo.
Odłączyłem ponownie akumulator, zapaliłem, dojechałem do elektryka i teraz czekam na diagnozę. Powiedział że na pierwszy rzut oka to raczej nie jest awaria immo bo wtedy nie udało by mi się go tak odpalić. Czekamy ...
-- Cz paź 26, 2017 11:07 --
No i w końcu naprawione. Diagnoza - synchronizacja immobilizera - problem z sumami kontrolnymi. Sterownik silnika był w naprawie.
Dodatkowo okazało się że mam dodatkowe odcięcie zasilania o czym nie widziałem od zakupu auta, wywaliłem to.
Koszt całości 600zł. Nie wiem czy to dużo czy mało ale auto bez problemu odpala i jeździ:)
A do Jaca też się wybieram bo ma być nox i egr off:)
-- Cz paź 19, 2017 07:13 --
O dziwo odłączyłem na chwilę akumulator i po ponownym podłączeniu auto odpaliło ale po zgaszeniu, wyjęciu kluczyków i ponownej próbie uruchomieniu znowu to samo.
Odłączyłem ponownie akumulator, zapaliłem, dojechałem do elektryka i teraz czekam na diagnozę. Powiedział że na pierwszy rzut oka to raczej nie jest awaria immo bo wtedy nie udało by mi się go tak odpalić. Czekamy ...
-- Cz paź 26, 2017 11:07 --
No i w końcu naprawione. Diagnoza - synchronizacja immobilizera - problem z sumami kontrolnymi. Sterownik silnika był w naprawie.
Dodatkowo okazało się że mam dodatkowe odcięcie zasilania o czym nie widziałem od zakupu auta, wywaliłem to.
Koszt całości 600zł. Nie wiem czy to dużo czy mało ale auto bez problemu odpala i jeździ:)