Koledzy mam okazję kupić peugeota 206 po lekkiej stłuczce za około 2000 zł. Auto z polskiego salonu, jeden właściciel od nowości. 1.2 benzyna. Z tego co widziałem do wymiany na pewno zderzak i nadkole. Belka na swoim miejscu. Lekko Podgieta podłoga w bagażniku jak na zdjęciu. Jak myślicie opłaca się? Myślę że koszt naprawy to około 500-1000 zł z częściami.
Zalezy jak to wygladalo cale zajscie. Jesli cofal i drasnal to okej. Jesli ktos wjechal w tyl tego peugota to przecie nie zatrzymal sie na plastiku. Musial na metalu. Trzeba sciagnac zderzak i sprawdzic co i jak. Ja ostotnio w Szczecinie widzialem peugota 307 2d w 2.0hdi za 4500 zl. Nie wiem czy taki silnik by mi odpowiadal 1.2. To jednorazowka.
Sytuacja była taka że on skręcal w lewo za nim stało auto i w to auto uderzył koleś a on w niego. Ja właśnie potrzebuje takie małe coś do miasta. Myślę że jak bym naprostował zaczep i wymienił zderzak to powinno być git. Jutro ściągnę zderzak i wrzucę jakieś lepsze zdjęcia.
Jutro zobaczę po ściągnięciu zderzaka i wrzucę jakieś zdjęcie. Ale myślę że jakoś wielkich strat nie będzie, wystarczy naciągnąć za zaczep, nowy zderzak i wio.
Mała poprawka: 1.1 benzyna w 206 nie było 1.2, ewentualnie 1.4
Ogółem jak na wyposażeniu jest klima, cała reszta ok, to się opłaca. Auto bardzo fajne. Jeździłem takim, a w zeszłym roku siostrze kupiliśmy w wersji SW, z tym, że właśnie w 1.4.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
Koszty naprawy to max 2000 z malowaniem i cieniowaniem.
Jak pisał kolega wyżej, możesz znaleźć części pod kolor i będzie jeszcze lepiej.
Lecz osobiście auta bez klimy bym nie brał, nawet do kręcenia w koło komina.
Tak to wygląda po ściągnięciu zderzaka. Do wyciągnięcia tylko zaczep który wziął na siebie energię uderzenia. Resztę podgialem kombinerkami. Do kupienia zderzak dwa nadkola plastikowe i lewa lampa bo ma urwany uchwyt. Jak myślicie warto za tą cenę?
Zderzak od 50 do 100 zł
Nadkola po 20 zł sztuka
Lampa od 25 do 50 zł
Do tego musze zrobić przegląd powypadkowy bo policja zatrzymała dowód. Ktoś ma doświadczenie ile to kosztuje i jak to wygląda? To jest jak normalny przegląd?
Robisz normalny przegląd z tym papierem lidziesz na komisariat i oddają ci dowód lampa jak jest cala chodzi o klosz to resztę mozna pokleic one są z abs prozcizna do klejenia lutownica i heja