Blacharz i likwidator szkód we Wrocławiu

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
swimmer
Expert
Auto:: VW Touran
Imię:: Lukasz
Podziękował: 48 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Blacharz i likwidator szkód we Wrocławiu

Post autor: swimmer »

Heja,

dzisiaj jakiś pacan nie wychamował przed prześciem dla pieszych i wkomponował się w mojego tourana.
Najgorsze jest to że uszkodzeń praktycznie brak z zewnątrz ale... klapa się nie otwiera, szczeliny blotnik-lampa-klapa-zderzak są w zasadzie skasowane.

Do tego gość jeszcze był wielce obrażony, że wezwałem karetkę, a jak karetka to i policja też przyjechała.
Niestety okazało się, niegroźnie wyglądającą stłuczka owocowała skręceniem i naderwaniem kręgosłupa w odcinku szyjnym i wyprostowaniem lordozy fizjologicznej.
Ciekawy jestem zatem co mogło polecieć w aucie...
Akurat przed świętami. F#$%K.

Co radzicie? ASO? czy nie wyśmieją 11 letniego auta naprawianego w ASO? ale czy przede wszystkim dobrze sprawdzą co i jak i zrobią?
A może jakiś inny warty polecenia warsztat we Wrocławiu lub bliskiej okolicy?
Przy okazji chętnie przyjmę namiar na jakiegoś likwidatora który za mnie będzie pisał do ubezpieczyciela wraz za prowizję - dane na priv żeby nie było ze reklama ;)

[wymoderowano]
Ostatnio zmieniony pt gru 15, 2017 14:54 przez swimmer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bartez55
Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
Imię:: Bartek
Podziękował: 39 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Re: Blacharz i likwidator szkód we Wrocławiu

Post autor: bartez55 »

Współczuję. Ja mimo wszystko dałbym auto do ASO. Nie będziesz się przejmował żadnymi wycenami. Rozbiora wszystko i wtedy będzie wiadomo co trzeba wymienić i naprawić.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
cykraz
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
Imię:: Olek
Podziękował: 95 razy
Otrzymał podziękowań: 66 razy

Post autor: cykraz »

No szkoda, mam nadzieję że zdrowotnie wszystko będzie ok. Samochodu trochę szkoda, ale bądź co bądź to jednak tylko blacha. Co do kwestii likwidacji szkód, aso vw ale nie koniecznie, ja miałem słabe wrażenie z obsługi aso renault i dawałem do aso citroen po szkodzie. O niebo lepsza obsługa więc nie trzeba koniecznie pod tym samym logiem robić, rozeznaj jak u Ciebie z aso vw. A kierowniczke jak najbardziej dodaj do szkód. Idzie z oc sprawcy wiec rób co można byle nie wyszła szkoda całkowita. Sprawcy tez to róznicy nie robi bo tak czy siak będzie miał zwyżkę.
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

Oddaj do aso, ja swojego też oddałem i jestem bardzo zadowolony z wykonanej usługi przez serwis vw krotoski piła. Ubezpieczalnia wycenia szkodę na 530 zł a serwis wystawił fakturę na 1610 zł plus auto zastępcze za 3 doby (660 zł)

wystukane z garażu przy aucie ;-)
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
alcest
Użytkownik
Auto:: 1.9 TDI BXE 06'
Imię:: Radek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Post autor: alcest »

Współczuję Swimm.
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

oddaj do ASO i rozlicz bezgotówkowo, mniej biegania, auto zastępcze i nic Cię nie obchodzi.
Ale do Motorpolu nie do Centrum!
Niestety ale przy 11-letnim aucie może się okazać szkoda całkowita i wtedy zostanie Ci dopłacić albo złomować :-( oby nie!

Na szkodę na sobie zakładaj oddzielną szkodę, zbieraj rachunki za wszystko związane z tym wypadkiem (wszystko muszą Ci zwrócić: recepty, lekarze, rehabilitacja, kołnierz itd). Opis choroby, leczenia itd.
Za to co piszesz to 10-15 tysi idzie wyciągnąć.

powodzenia i zdrowia!
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
xXxBOSMANxXx
Przeglądacz
Auto:: Touran,1,9TDI, 2007r.
Imię:: Przemek
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: xXxBOSMANxXx »

Bzyku a tak zapytam z czystej ciekawości na przyszłość. Dlaczego do motorpolu a nie do centrum?
Awatar użytkownika
WROC1975
Użytkownik
Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
Imię:: Robert
Podziękował: 74 razy
Otrzymał podziękowań: 39 razy

Post autor: WROC1975 »

Kurcze słaby temat - jak gość mi rozwalił moją F - kę to nawet w nieautoryzowanym jak likwidator PZU opisał szkodę wyszło złomowanie. Kumpel dał radę i za to co dostałem zrobili wszystko a nawet więcej ;) - niestety już tam nie pracuje a w ASO ale nie VW. Trochę strach , że jak zrobią wycenę w ASO i ubezpieczalnia policzy wartość " zwłok " to za wiele nie dostaniesz ...Może tutaj faktycznie lepiej znaleźć solidny warsztat ew najpierw zrobić wycenę przez ASO tylko czy jedno z drugim nie będzie się kłócić ?
Spróbuję go podpytać i dam Ci znać
wszystko ma swoje priorytety ...
Awatar użytkownika
swimmer
Expert

Jestem już po rozmowach z dwoma warsztatami ( ASO VW i jeden zakład który znalazłem na Google z dobrymi opiniami).

W obu miejscach kazali mi zgłosić szkodę do MTU, zrobić kosztorys bez decyzji o wypłacie. Potem zakład robi swój kosztorys i wysyła do MTU do akceptacji. Zawsze są jakieś negocjację inw większości przypadków się dogadują. Dopiero po akceptacji kosztorysów zakład przystępuje do naprawy. Wygląda na to, że coś się zmieniło.

Nie mniej jednak wkurzająca sytuacja bo ciągle trzeba coś kombinować.

-- Cz gru 14, 2017 19:36 --
xXxBOSMANxXx pisze:Bzyku a tak zapytam z czystej ciekawości na przyszłość. Dlaczego do motorpolu a nie do centrum?
Bo tam nawet przebiegu nie potrafią poprawnie spisać.
Awatar użytkownika
Letis
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
Imię:: Paweł
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy
Kontakt:

Post autor: Letis »

Oddawaj do ASO nie zastanawiaj się, kolega w zeszłym miesiącu miał stłuczkę vw passatem b6 i z kwoty jaką zaproponował ubezpieczyciel 3960 wyszło prawie 14 tysi ...... Najlepsze że bixenon skrętny wycenili na uwaga ........... 480zł :P a nowa lampa w aso 4200 :)

Co do szkody na zdrowiu to na spokojnie najpierw sie wykuruj i będzie o czym myśleć. Pamiętaj też o aucie zastępczym .
Obrazek
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista

xXxBOSMANxXx pisze:Bzyku a tak zapytam z czystej ciekawości na przyszłość. Dlaczego do motorpolu a nie do centrum?
takiem mam doświadczenia z obiema firmami więc tak doradzam innym.

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
swimmer
Expert

dzisiaj był u mnie rzeczoznawca z ergo hesti.
jak stwierdził "touran to pancerne auto z tyłu" więc po zderzaku nic nie widać ale nie wiadomo co pod spodem.
zderzak niestety zakwalifikowany do lakierowania (przynajmniej na teraz, nie wiadomo co po ściągnięciu) ale dokładka do zderzaka już do wymiany.
Ciekawy jestem wyliczeń dotyczących zacinającego się zamka i pękniętego plastiku na progu zderzaka (tego z wycięciem po środku). Na żółta kierownicę przepisano diagnostykę komputerową.
:hahaha: Z kosztorysu wyszło - 539.26 zł :hahaha:

No nic, teraz ASO VW Motropol i zobaczymy.

Tak mi chodzi po głowie, żeby przy tej okazji wymienić zderzak na poliftowy, ale nie wiem czy w ASO to przejdzie.

PS - dowiedzialem się że ASO SKODA MTM na Chorbaczewskiego naprawia auta w Dzierżoniowe(!) - 65 km od Wrocławia.
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista

swimmer pisze:dzisiaj był u mnie rzeczoznawca z ergo hesti.
jak stwierdził "touran to pancerne auto z tyłu" więc po zderzaku nic nie widać ale nie wiadomo co pod spodem.
zderzak niestety zakwalifikowany do lakierowania (przynajmniej na teraz, nie wiadomo co po ściągnięciu) ale dokładka do zderzaka już do wymiany.
Ciekawy jestem wyliczeń dotyczących zacinającego się zamka i pękniętego plastiku na progu zderzaka (tego z wycięciem po środku). Na żółta kierownicę przepisano diagnostykę komputerową.
:hahaha: Z kosztorysu wyszło - 539.26 zł :hahaha:

No nic, teraz ASO VW Motropol i zobaczymy.

Tak mi chodzi po głowie, żeby przy tej okazji wymienić zderzak na poliftowy, ale nie wiem czy w ASO to przejdzie.

PS - dowiedzialem się że ASO SKODA MTM na Chorbaczewskiego naprawia auta w Dzierżoniowe(!) - 65 km od Wrocławia.
Naprawiaja i to calkiem dobrze. Motorpol tez korzysta z innej firmy ale niestety nie wiem jakiej. Jakosc bez zarzutu.

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
marcyb3
Expert
Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
Imię:: Marcin
Podziękował: 141 razy
Otrzymał podziękowań: 182 razy

Post autor: marcyb3 »

marcyb3 pisze:Oddaj do aso, ja swojego też oddałem i jestem bardzo zadowolony z wykonanej usługi przez serwis vw krotoski piła. Ubezpieczalnia wycenia szkodę na 530 zł a serwis wystawił fakturę na 1610 zł plus auto zastępcze za 3 doby (660 zł)

wystukane z garażu przy aucie ;-)
Czyli tak jak mówiłem ,najlepiej będzie jak oddasz auto do aso.czy pójdą na rękę ze zderzakiem to wątpię, ja nie chciałem wymieniać lampy bo uszkodzenia nie było widać,a pan mi powiedział że wynienią(a ja chciałem zamiast lampy polerkę calego auta,niesty nie szło tego załatwić,mimo że znam tych gości z aso)

wystukane w garażu z kluczem w ręku
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Awatar użytkownika
swimmer
Expert

oddałem auto na naprawę bezgotówkową do ASO VW Motorpol na pięknej.
Dzisiaj przyjechałem odebrać... no cóż - nie odebrałem, pana odpowiedzialnego za zlecenie nie było już, mam się kontaktować jutro.
oceńcie czy przesadzam:
- odcień się nie zgadza, rozumiem że różne materiały (plastik/blacha) inaczej odbijają światło, wiek lakieru robi swoje, ale wg mnie, to nie ten odcień, a jak wiadomo są co najmniej 4 LA7W:
http://csv.pl/NewDesignWebData/RecepturyPL/w45.html
- szczeliny się nie zgadzają klapa/buda: z lewej strony jest różnica, z prawej na gładko

!@#$%^&
Załączniki
IMG_20180201_165811.jpg
IMG_20180201_165133.jpg
IMG_20180201_165141.jpg
IMG_20180201_165147.jpg
IMG_20180201_165244.jpg
ODPOWIEDZ