Witam serdecznie od nie dawna mam tourana rok 2008 i mianowicie mam pytanie co to się dzieje i gdzie szukać awarii dotyczy doświetlania z Domu do auta nie działa odwrotnie działa czyli od auta do domu. Drugi problem to brak możliwości otwarcia drzwi za pomocą przycisku gdybym np na pasach zauważyła znajoma i żeby szybko ja zapakować do auta nie ma takiej możliwości. Muszę stanąć na poboczu wyłączyć silnik i z pilota kliknąć żeby otworzyć drzwi Zaczyna mnie to irytować czy może być coś w ustawieniach czy popsute guziki które nie działają bo zamknąć idzie a otworzyć nie
Byłabym wdzięczna za każda sugestie
Doświetlenie z domu do auta i inne cuda
-
AgnieszkaNeo
- Początkujący
- Auto:: TouranBKD
- Imię:: Agnieszka
- marek1629
- Zaawansowany
- Auto:: touran, 1.9 bls 2006
- Imię:: Marek
- Podziękował: 65 razy
- Otrzymał podziękowań: 92 razy
Re: Doświetlenie z domu do auta i inne cuda
viewtopic.php?f=15&t=10575&start=60&hilit=coming
oraz
02.Automatyczne zamykanie centralnego zamka po przekroczeniu 15 km/h (T)
Jeśli chcemy aby centralny zamek zablokował automatycznie drzwi po przekroczeniu 15 km/h należy:
Wchodzimy w: 46-Central Conv. (Moduł komfortu) -> Kodowania -> Pomocnik kodowania -> Bajt-0 zaznaczamy 3 i 4 bit (jak na obrazku), wychodzimy Esc i zapisujemy kodowanie.
Obrazek
Teraz po przekroczeniu prędkości 15km/h drzwi się automatycznie zablokują, a otworzą się same kiedy zgasimy silnik i wyciągniemy ze stacyjki kluczyk (lub po wciśnięciu przycisku otwierania).
z tematu:
viewtopic.php?f=24&t=6616
oraz
02.Automatyczne zamykanie centralnego zamka po przekroczeniu 15 km/h (T)
Jeśli chcemy aby centralny zamek zablokował automatycznie drzwi po przekroczeniu 15 km/h należy:
Wchodzimy w: 46-Central Conv. (Moduł komfortu) -> Kodowania -> Pomocnik kodowania -> Bajt-0 zaznaczamy 3 i 4 bit (jak na obrazku), wychodzimy Esc i zapisujemy kodowanie.
Obrazek
Teraz po przekroczeniu prędkości 15km/h drzwi się automatycznie zablokują, a otworzą się same kiedy zgasimy silnik i wyciągniemy ze stacyjki kluczyk (lub po wciśnięciu przycisku otwierania).
z tematu:
viewtopic.php?f=24&t=6616
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
145.5 KM 323Nm bls
-
karl
- Użytkownik
- Auto:: BMN,2.0 tdi,2006
- Imię:: Karol
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 44 razy