Kolor Tourana

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Seraf
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Kolor Tourana

Post autor: Seraf »

Witam ;)
Chciałbym spytać co sądzicie o beżowym kolorze Tourana co jest z tym kolorem nie tak bo co oglądam ogłoszenie to jest napisane w opisie ze ''taka niska cena ze wzgledu na kolor''.
Naprawde ten kolor jest taki tragiczny czy to kolor taxówek za naszą zachodnia granicą i pewnie przebieg ponad 300 tysiecy km?

A drugi kolor o który chce spytać to co sądzicie o kolorze biała perła? Też tanie auta w tym kolorze ;p

Co ciekawe czasami auta różniące się tylko i wyłącznie kolorem potrafią miec róznice w cenie
na poziomie 2-4 tysiecy zł ;p

Prosze o szybka odowiedź gdyż w sobote i niedziele planuje jeżdżenie po polsce i kupno autka ;)
Jeśli ktoś ma Tourana godnego uwagi prosze pisać (silnik tylko 1.9 TDI) ;p

Pozdrawiam
Mateusz
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Beż to taxa i 300kkm to mają ~3 letnie ;)

Biała perła jest piękna, ale wszystko zależy od gustu.

Jeżeli Ci odpowiada beż to go bierz - ceny duużo niższe, bo ma mało potencjalnych kupców :)
Seraf
Początkujący

Właśnie miałem takie przeczucie że ten beż to taxi ;/ Ale warto zadzwonić spytać o VIN i ewentualnie pojechac i sprawdzic silnik i ogólnie technike ;) plus oczywiście miernik lakieru który mnie uratował przed kupnem ''100% bezwypadkowego'' :D

Widziałem jednego oglądałem z mechanikiem i wszystko ok silnik dwumasa, zawieszenie i ogólnie mechanika super, ale byl malowany tak jakby obtarcie mial z jednej strony i ma jeszcze pare rzeczy że trzeba by zaprawki zrobić. Wnętrze dośc mocno zniszczone np. przy właczniku swiatel praktycznie bialo tak wytarte i to samo na konsoli środkowej pokretła i przyciski radia. Niby ma 220 tyś km ale w 320 to bym chyba bardziej uwierzył ;) co ciekwe tapicerka foteli i reszta ok ;) chyba ze to jakis maniak radia byl xD

Ogólnie mechanika spoko ale taki z gorszym wyglądem ;/

Gdyby nie te krecone liczniki to by nie bylo problemu ;)
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Ja kupowałem Tourana z prawdziwym przelotem 200.000 w Niemczech i przełącznik był w stanie idealnym i nie miał trybu Auto ;)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Seraf
Początkujący

jeśli w ciągu tygodnia nie kupie to też pomyśle nad wyjazdem za granice. Bo juz troche tracę wiare że coś dobrego uda sie kupić w Polsce ;/

I może ktoś sie oientuje dlaczego w wersji Highline mimo nawet skórzanej tapicerki jest klimatyzacja reczna?
może ktoś mi wyjaśni ten ewenement ;p
piatek69
Użytkownik

Post autor: piatek69 »

To że sprzedający piszę "FULL OPCJA, HIGHLINE, BOGATE WYPOSAŻENIE" to nie zawsze jest prawdą, my kupujemy oczami samochody, jeśli widzisz napis jak wyżej, to automatycznie wchodzisz w aukcję, tam zobaczysz milion fotek, każdego detalu, często też zdjęcia z innego auta, napalisz się i jedziesz ogladać, a tam się okazuje, że to całkiem co innego, ale myslisz sobie że przejechałęś taki kawał drogi i kupujesz. Wniosek taki że raczej mało prawdopodobne jest HIGHLINE z climaticiem, więc prawdopodobnie to była wersja trend, albo comfortline. Trzeba sprawdzić na wlepie w VIN.

Przykład tu: http://allegro.pl/vw-touran-1-9-wersja- ... 47348.html
Właściciel pisze HIGHLINE, a widać gołym okiem że jest to TRENDLINE, tylko że dokupiona została skóra, ale jakiś lajk na to poleci i kupi...
Seraf
Początkujący

ja mogę i 400-500 km jechac byleby kupić cos dobrego. Miernik mam przygotowany może jeszcze Vaga skombinuje ;)
I nic mnie bardziej nie denerwuje jak widzę przbieg typu 180-200 tysiecy km i oczywiście sprzedawca mało nie da sobie reki uciać że przebieg jest rzeczywisty. Raz miałem taki przypadek że facet już kupił auto ze skręconym licznikiem i nie wiedział i dopiero jak oglądałem powiedziałem mu ile ma naprawde, bo miał naklejke ukryta kiedy był wymieniany olej :D

A i jeszcze takie pytanie: Czy to normalne że kierunkowskazy w lusterkach np roczniki 2003-2005 są tak jakby nieszczelne i na łączeniach widać brud? (przy czym w środku kierunkowskaz jest czysty)
piatek69
Użytkownik

Ile chcesz wydać na auto?
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Kontakt:

piatek69 pisze: Przykład tu: http://allegro.pl/vw-touran-1-9-wersja- ... 47348.html
Właściciel pisze HIGHLINE, a widać gołym okiem że jest to TRENDLINE, tylko że dokupiona została skóra, ale jakiś lajk na to poleci i kupi...
Wg mnie to jest "highline" taxa :D
piatek69
Użytkownik

Koło highline to może kiedyś to stało w salonie ;D
mieszkoma
Użytkownik
Auto:: AVQ 2003
Imię:: Mieszko
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: mieszkoma »

admin pisze:
piatek69 pisze: Przykład tu: http://allegro.pl/vw-touran-1-9-wersja- ... 47348.html
Wg mnie to jest "highline" taxa :D
Po czym wnosisz, że to taxa?
Pytam, bo ja osobiście nie wiem jak to rozpoznać :)
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Kontakt:

7 osobowa, podstawowa wersja ze skajem na siedzeniach.
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 829 razy

Post autor: jarry »

jeden forowicz z okolic Łodzi szukał VAGa i miał problem z Webasto i stąd trafił do mnie, właśnie miał "budyń" czy "majonez" jak to się gwarowo mówi, był bardzo zadowolony, zapłacił coś koło 2800EURO ze względu na kolor, auto naprawdę w bardzo ładnym stanie (optycznie), na stacji diagnostycznej też wszystko było OK, piec mu wymieniliśmy od razu na ogrzewanie postojowe i całość go wyniosła koło 15 tys. zł

także za takie pieniędze chyba warto do "budynia" startować
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Seraf
Początkujący

ja planuje max 25 tysięcy zł ;) i wiem że można poniżej 20 tysiecy kupić coś co nie padnie po roku ;) bo mój znajomy kupił za 18 tysiecy zl i pol roku przejechał 50 tysiecy km i jak narazie nic sie nie popsulo ;p i wiem że oferty są w Polsce mocno zawyżone ze wzgledu na znaczek VW dlatego moge nawet jechać za granice ;)
Awatar użytkownika
kubbus5
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI 2009
Imię:: Kuba
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: kubbus5 »

Seraf pisze:ja planuje max 25 tysięcy zł ;) i wiem że można poniżej 20 tysiecy kupić
Za tą kwotę to napewno nic dobrego się nie kupi chyba że tak jak przedmóca napisał do budynia będzie się startować :)
ODPOWIEDZ