Witam, od pewnego czasu zmagam się z problem "piszczenia" przy dodawaniu gazu w okolicach 2tyś/obrotów, bardzo jest to słyszalne w kabinie podczas jazdy, na postoju też to występuje ale nie idzie tego usłyszeć bo praca silnika zagłusza i trwa tylko chwilę ale podczas jazdy jest bardzo długie i głośne. Z mojego punktu widzenia występuje to w okolicach filtra powietrza może egr-u jakby nieszczelność powietrza. Czy ktoś się zmagał z takim problemem?
a i jeszcze jedno pytanie do ilu obrotów na postoju powinien się wkręcać 2.0TDI 140KM skrzynia dsg ? mi raz się wkręca do 4tyś i jakby przerywał a raz do 5tyś i stoi stabilnie, obrotomierz mam do 6tyś ale nigdy się nie wkręcił do tylu - jak to ma być ?
Piszczenie przy dodawaniu gazu
-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2,0TDI BKD 2007r
- Imię:: Domin
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Re: Piszczenie przy dodawaniu gazu
posprawdzaj dolot. Mialem przetarta harmonijkę za przepływką i tez tak piszczał jak dodawałem gazu.
co do obrotów to z DSg nie wiem jak jest. ale w manualu jak wcisne sprzegło to max ma 3k obr.
pozdro
co do obrotów to z DSg nie wiem jak jest. ale w manualu jak wcisne sprzegło to max ma 3k obr.
pozdro
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0TDI 140KM 2005r
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Re: Piszczenie przy dodawaniu gazu
harmonijkę faktycznie wymieniłem bo była porwana , zastąpiłem ją gumowym wężem nie wiem czy dobrze ale napewno jest tam szczelnie