Witam!
Touran 2006 rok silnik bls. Problemy zaczęły się ok. tydzień temu. Silnik zaczął chodzić nierówno na wolnych obrotach, oleju nie przybywa. Wymieniłem ok. pół roku temu wałek rozrządu i popychacze chydrauliczne. Zrobiłem logi statyczne,
link- http://vaglogi.pl/log-018_013_023_2FHlf.html .Synchronizacja wałka ustawiona na 0, filtry wymieniam wg. zaleceń producenta oprócz olejowego. Olej wymieniam co 10000km wraz z filtrem. Do paliwa stosuję olej półsyntetyczny do dwusuwów RAVENOL SCOOTER 2-TAKT 2T 50ml na 10l diesla, teraz spalanie mi wzrosło ok 1 l/100km. Logi robiłem od wolnych obrotów, przy 2700obr/min w grupie 18 wyświetla same 4ki. Przy 3000obr/min zejście do wolnych obrotów. Wydaje mi się że pada pompa tandemowa, ale Proszę Szanownych kolegów o opinie i ocenę tych logów.
Pozdrawiam
Prośba o ocenę logów
-
mpiwo
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,9 TDI BLS 2006r
- Imię:: Mieczysław
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Prośba o ocenę logów
https://SecreLocal.com - Live Meet Girls - No Verify - Anonymous Casual Dating - Trusted Girls Chat
-
konradkry
- Użytkownik
- Auto:: Toledo 1,9 BXE-
- Imię:: Konrad
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Re: Prośba o ocenę logów
Pompę tandemową to sprawdź na samochodzie, sprawdzenie będzie tańsze od jej wymiany. Niestety bip poszły w kosmos, i tutaj moze być pies, pogrzebany
-- Pn kwi 30, 2018 15:53 --
Synchro walka, zaloguj, moze biedak lata od -10 do +10 stopni
-- Pn kwi 30, 2018 15:53 --
Synchro walka, zaloguj, moze biedak lata od -10 do +10 stopni
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Czwarta pompka kuleje ale zamień je miejscami. Tandem to się sprawdza podpinając manometr i na jałowych 3 bary to minimum ale tak 3.5 do nawet 4 jak zdrowa pompa na jałowych a na podwyższonych to nawet i 9-10 bar.
Logi statyczne robi się statycznie. Dynamiczne robi się dynamicznie bo chyba nikt ci nie wytłumaczył rzeczy oczewiste go.
Nie piszesz czy masz DPF czy był czy wałek wymieniony na odpowiedni.
Jeśli masz DPF to oleju żadnego nie lejemy
Logi statyczne robi się statycznie. Dynamiczne robi się dynamicznie bo chyba nikt ci nie wytłumaczył rzeczy oczewiste go.
Nie piszesz czy masz DPF czy był czy wałek wymieniony na odpowiedni.
Jeśli masz DPF to oleju żadnego nie lejemy
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
mpiwo
- Początkujący
Witam Szanownych kolegów Dpf wycięty przed wymianą wałka rozrządu. Wałek wymieniałem bo w dwóch popychaczach na wydechu, dziury i krzywki wałka wytarte. Po wymianie wałka zrobiłem już blisko 20tys.km i samochód bdb.się spisywał. Wg. podpowiedzi vcds-a wyświetlające się 4-ki w grupie 18 mogą świadczyć o zbyt małym ciśnieniu paliwa z pompy tandemowej. Pomiaru jeszcze nie robiłem bo nie mam końcówki do manometru 12x1,5mm, a jak sprawdzić uszczelnienia pompek między zasilaniem a przelewem, może ktoś podpowie, bo do oleju diesel się nie przedostaje, poziom nie wzrasta. Co do synchro wałka to zmienia się z 0 na -0,5 przy nagłym puszczeniu gazu.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
https://SecreLocal.com - Live Meet Girls - No Verify - Anonymous Casual Dating - Trusted Girls Chat
- wesol
- Władca postów
Jeszcze raz. Wałek nowy kupiles do wersji z DPF?
Jeszcze raz ci mówię że statyczne to statyczne. Pedału gazu nie ruszasz. Owszem można dynamicznie pompki też diagnozować ale nie trzy grupy jednocześnie i nawysokim biegu z pedałem cały zaś w podłodze. Zabawy z pedałem gazu na postoju zostaw dzieciakom.
Jeszcze raz ci mówię że statyczne to statyczne. Pedału gazu nie ruszasz. Owszem można dynamicznie pompki też diagnozować ale nie trzy grupy jednocześnie i nawysokim biegu z pedałem cały zaś w podłodze. Zabawy z pedałem gazu na postoju zostaw dzieciakom.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
mpiwo
- Początkujący
Tak wałek nowy wzmacniany do wersji z dpf-em, a co do logów to po wartości 128 w grupie 18 były już tylko wolne obroty.
- wesol
- Władca postów
Zrób normalne statyczne 013 w BS bez dotykania gazu i tyle. Po co jakieś swoje pomysły każdy dodaje. Czy gdzieś ktoś pisał by dodawać gazu? Silnik ma być rozgrzany. podepnij manometr i sprawdź jakie daje ciśnienie paliwa pompa tandem.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
Kogutjelcz
- Auto:: Touran 1.9 tdi
- Imię:: Tomasz
Podpinam się do pytania 1.9 tdi BRU to jest od pompę czy jest ok??? 
Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka