Czy ktoś z Was próbował przywrócić śwojej skórzanej kierownicy dawny "blask"? Na mojej zauważalne są już ślady zuzycia i zastanawiam sie czy bezpiecznie i warto byłoby użyć w celu rewitalizacji dostępnych farb do skór. Na allegro jest tego duzo, jest w czym wybierać. Na zdjęciach poglądowych wygląda to zachęcająco ale czy ktoś z Was koledzy robił już coś takiego?
Tyle że po obszyciu bedzie widac ze była zmieniana. Szwy napewno nie beda takie jak w orginale, widziałem kilka takich prób. Generalnie tandeta. No chyba ze faktycznie zrobiłby to jakiś mega profesjonalny tapicer. Ale wtedy to chyba lepiej poprostu byłoby kupić nową.
Ja robiłem. Renowacje przeprowadzałem renoskór na allegro.(30zł)..
Efekt super.....
Jedynie co mozna sie doczepić, to widoczne lekkie przejaśnienia, w miejscu gdzie sie trzyma kierownice.Ale to było po przebiegu ponad 60000..
seba244 pisze:Ja robiłem. Renowacje przeprowadzałem renoskór na allegro.(30zł)..
Efekt super.....
Jedynie co mozna sie doczepić, to widoczne lekkie przejaśnienia, w miejscu gdzie sie trzyma kierownice.Ale to było po przebiegu ponad 60000..
Ja raczej polecam...
To znaczy ze po 50-60 tyś wystarczy ponownie pomalować i znów bedzie ładnie? A nie barwi rąk? Nie łuszczy sie? Nie pęka?
Za 120 zł masz obszytą skórą kierownicę tak jak chcesz, możesz dobrać skórę, nić, itp.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
aki pisze:Za 120 zł masz obszytą skórą kierownicę tak jak chcesz, możesz dobrać skórę, nić, itp.
No tak, tylko ze to obszycie będzie wyglądało nieorginalnie, tak mi sie wydaje. Poza tym z obszyciem jest o wiele wiecej roboty. A renowacja dość łatwa i szybka. Narazie jest jedena pozytywna ocena osoby która robiła renowacje. Czekam na wiecej, moze jakieś negatywne...
malcolm pisze:
To znaczy ze po 50-60 tyś wystarczy ponownie pomalować i znów bedzie ładnie? A nie barwi rąk? Nie łuszczy sie? Nie pęka?
Dokładnie..Sprawdzone na 100%
Nie łuszczy sie.Ja miałem mikroskopijne pęknięcia jak miałem ok 40 tyś przejechane....ale to trzeba sie wpaczeć..I to tylko tam gdzie najczęściej używamy kiery..
Jak będe miał czas to dam zdjęcia...
Potwierdzam,obszycie skórą też ma swój urok i wygląda ładnie ale nie wygląda jak oryginał.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.