Panowie okazało sie ze łączniki stabilizatora z tyłu oraz tuleje na wachaczach z przodu na tyle sie już zmęczyły że trzeba je wymienić. Nie chciał bym być orżnięty na cenach części przez warsztak dlatego zapytuję Orientujecie sie ile kosztują te części, powiedzmy nie najniższa półka, taka średnia. Jeśli można marka i model poprosze
Koszt takiej średniej półki to około 50zł z wyższej półki to już nawet 70-90zł Przeglądając dostępność i ceny fajnie cenowo wychodzą z TRW takich szukaj.... Polecam też Febi/Swag/Lemforder/Moog
Ok to łaczniki kupie TRW a co do tulei to szczerze mówiąc nie wiem dokładnie które są walnięte, bede musiał jeszcze raz podjechać zeby sprawdzili. Ale też byś w tym temacie polecił TRW ?
Jak najbardziej..... Zawsze wybieram by kupić dobrą firmę w najlepszej cenie.....Czasami ceny są przesadzone danego producenta....Popytaj o ceny kilku firm.... Polecam Ci firmy, które napisałem....
Dzięki Jeżu. Podzwonie dzisiaj po sklepach. A jutro podjade do mechanika zeby sprawdzić które to tuleje są do wymiany. No chyba ze obie nie beda drogie to moze wymienie i te i te.
Jarry a moze mógłbyś napisać mi jakiej firmy tulei mam szukać zeby były dostepne w sklepie z czesciami a nie były razem z tym aluminiowym elementem? Bo generalnie te firmy które mi poleciłes w tej opcji kosztuja jakieś 115-130 pln/szt
QQRYDZA pisze:Malcolm skąd wiesz że masz walnięte tuleje? jaki objaw???
Mi jak wymieniali dwumas to też coś wspominali o tulejach wachaczy.
Ja tuleje już wymieniłem bo były zuzyte (luzy). Generalnie troche lepiej na nierównościach (nie pływa). A jaki to moze miec zwiazek z dwumasa to nie mam pojecia.
QQRYDZA, Wymiana dwumasy to prawdopodobnie bardzo łatwa sprawa. Jak ktoś ma trochę pojęcia i miejsca to zrobi to sam. Ja szczerze polecam ten zakład w Długołęce - bardzo uczciwi kolesie i pełen profi. Zobacz mój opis "przygody" z Touranem - oni zaoszczędzili mi ponad 4000 zeta:)
Tuleje na wahaczach do wymiany to wyjdą na przeglądzie rejestracyjnym zawieszenia i raczej nie ma to nic wspólnego z dwumasą. Ja mam jedną do wymiany - lekko wybita - na dziś bez stuków i innych negatywnych objawów.
QQRYDZA pisze:Pytam z ciekawości o tuleje bo wymieniłeś i chciałem się dowiedzieć jaki był objaw,coś stukało na nie równościach?
Miałem tez do wymiany łączniki stabilizatora z tyłu i to stukało. Tuleje nie stukały tylko na wiekszych nierównościach bądz przy podjeżdzaniu np. pod krawężnik czuc było że koła nie są tak stabilne jak powinny, lekko pływał przód na boki . Po wymianie jest o wiele lepiej