RNS300 zmiana języka na angielski
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
RNS300 zmiana języka na angielski
Da się to zrobić samemu bez wizyty u jakiegos specjalisty ? wersja angielska by mi stykneła, po niemiecku nic nie kminie 

-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Nie ma sprawy. Ja miałem wszystko po Niemiecku. Jak masz po prawej stronie kierownicy te przyciski, którymi włączasz wycieraczki, sterujesz komputerem, na początku tego przełącznika masz taki przycisk, który klikasz w dół lub w górę, zmieniasz nim informacje na komputerze, jakie spalanie itp. Przytrzymujesz ten przycisk parę sekund w górę i na wyświetlaczu w zegarach pojawia ci się całe menu i tam wybierasz Język (oczywiście całe menu będzie w języku niemieckim) i tam wybierasz angielski. Masz tam parę języków do wyboru. Jeśli już wybierzesz ten, który chcesz to radio czy nawigacja będzie już w tym języku, samo się zmieni.
Jeżeli będziesz miał dalej jakieś pytania to pisz.
Jeżeli będziesz miał dalej jakieś pytania to pisz.

-
- Auto:: Touran,1.9TDI,2009
- Imię:: Łukasz
Re: RNS300 zmiana języka na angielski
Witam, Czy są jakieś szanse na zmianę języka w RNS300 bez płyty? Gdyż nie posiadam takiej, a niestety w radiu mam język francuski... Niestety zmiana języka w komputerze nie pomaga, chociaż niektórzy pisali, że powinna.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Tylko płytka niestety. Wersja mapy nie istotna. I zapraszamy do powitalni.buchlc pisze:Witam, Czy są jakieś szanse na zmianę języka w RNS300 bez płyty? Gdyż nie posiadam takiej, a niestety w radiu mam język francuski... Niestety zmiana języka w komputerze nie pomaga, chociaż niektórzy pisali, że powinna.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1T2
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Chyba trzeba to doprecyzować: W radiu w ustawieniach języka oprócz konkretnych języków jest także ustawienie "Auto". Podejrzewam, że tylko gdy język RNS300 jest ustawiony na "Auto", to po zmianie na FIS zmieni się też radio.-Lvkasz- pisze:Jeśli już wybierzesz ten, który chcesz to radio czy nawigacja będzie już w tym języku, samo się zmieni.
Piszę to, bo właśnie dziś zmieniałem w Touranie 2007 i mimo zmiany na FISie na angielski, w radiu nie zmieniło się i było po niemiecku (auto z Niemiec). Dopiero po wejściu w SETUP -> Menusprache i wybraniu English, radio zażądało płyty z nawigacją i po wczytaniu danych z płyty język zmienił się na angielski.
Prawdopodobne jest też, że nawet jeśli ktoś ma ustawione w RNS "Auto" i nigdy wcześniej nie zmieniał języka na FIS, to i tak płyta od nawigacji będzie potrzebna jednorazowo przy zmianie.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Koledzy, przerabiałem temat na swoim aucie.
Jeśli masz radio RNS 300 to do każdorazowej zmiany języka potrzebujesz płytę z mapami dedykowanymi do tego radia (kraj czy rejon obojętny).
Czy to zmiana z poziomu menu radia czy FISa, przy próbie zmiany języka radio prosi o płytkę.
Niestety też miałem język niemiecki a płytki brak.
Płytę z mapami pożyczyłem przez forum. Dodam jeszcze, że mapy pod RNS 300 są tak zabezpieczone, że nie idzie zrobić użytecznej kopii.
Jeśli masz radio RNS 300 to do każdorazowej zmiany języka potrzebujesz płytę z mapami dedykowanymi do tego radia (kraj czy rejon obojętny).
Czy to zmiana z poziomu menu radia czy FISa, przy próbie zmiany języka radio prosi o płytkę.
Niestety też miałem język niemiecki a płytki brak.
Płytę z mapami pożyczyłem przez forum. Dodam jeszcze, że mapy pod RNS 300 są tak zabezpieczone, że nie idzie zrobić użytecznej kopii.
-
- Auto:: Touran 2007 r 2.0 CNG
- Imię:: Daniel
Witam. Mam podobny problem z radiem. Mianowicie posiadam auto ze Szwecji i po zmianie języka menu na angielski w radiu został język szwedzki. Czy jest ktoś z forumowiczów ( najlepiej Warszawa lub mazowieckie), kto posiada płytkę z mapami? Nie widzi mi się kupować plytę żeby jednorazowo zmienić język.
pozdrawaim
pozdrawaim