Witam wszystkich, potrzebuje pomocy: w moim Tourim 1.6 FSi, przestawił się w ciągu pół roku drugi raz rozrząd. Po zgaszeniu nie moge odpalić, co może być przyczyną i jakie to oznacza skutki. Po pierwszym razie koszt naprawy wyszedł ok 2 tyś. Może macie dobrego mechanika od tych spraw w Wawie..?
co ile powinno się wymienić rozrząd...?
z góry dziekuję za pomoc.
rozrząd 1.6 FSI
-
mieszkoma
- Użytkownik
- Auto:: AVQ 2003
- Imię:: Mieszko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
No na pewno nie wymienia się co pół roku. Nie mam praktyki, ale czy taka awaria w przeciągu pół roku nie podlega reklamacji??
PS: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1186
tam są polecane warsztaty. Nie oceniaj, ale jak możesz to napisz tam gdzie robiłeś rozrząd.
PS: http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?t=1186
tam są polecane warsztaty. Nie oceniaj, ale jak możesz to napisz tam gdzie robiłeś rozrząd.
-
Romek145
- Auto:: Touran
- Imię::
Przestawienie rozrzadu moze być wynikiem partacwa mechanika lub przyczyny mechanicznej. z mojej skromnej praktyki wnioskuję, że może to być wina również wałków rozrządu. Jesli maja luz, to może sie tak zdarzyć, choćbyś zamontował nowy pasek i napinacz. Taki luz może wynikac np. z przytarcia zaworu, popychacza, lub samego wałka. Przy wymianie poproś mechanika o sprawdzenie. Jeśli masz silnik BLP, to przyczyną przeskoczenia łańcuszka rozrządu przeważnie są niewydolne napinacze.
Pozdrowienia.
Pozdrowienia.
Mechanik amator
-
fajowiec
- Początkujący
- Auto:: Highline 1.6fsi 03
- Imię:: Pioter
- Podziękował: 1 raz
.......w moim jest łańcuch a nie pasek. Skrzynia manual. Jestem umówiony na poniedziałek w bardzo zaufanym farsztacie w Ząbkach, niedaleko Makro. Jak będę coś wiedział dam znaka. Zastanawiam się czy to nie skończy sie kapitalką hm......i jaki będzie koszt
Ponawiam pytanie: co ile wymienia sie rozrząd w 1.6 FSI...?
Ponawiam pytanie: co ile wymienia sie rozrząd w 1.6 FSI...?