Swiezak...

Tutaj się witamy
Majka
Auto:: Turan 1.6fsi 2003
Imię:: Majka

Swiezak...

Post autor: Majka »

Witam jestem tu Nowa . Moje auto turan 1.6 fsi z 2003 roku . Pomóżcie wyświetlają się dwa błędy po podłączeniu komputera A mianowicie błąd 17748 czujnik położenia wału rozrzadu/czujnik prędkości obrotowej silnika.niewłaściwa korelacja . A mianowicie gdzie się ten czujnik znajduje i czy na pewno do wymiany? Jakieś objawy ? A drugi to błąd 17441 czujnik nox sygnał zbyt mały. O co chodzi ?
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Re: Swiezak...

Post autor: dexter23pl »

mnie się wydaje że to oznacza nie zsynchronizowany obrót czyli może coś z rozrządem.
Awatar użytkownika
yox
Władca postów
Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
Imię:: Marek
Podziękował: 240 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Re: Swiezak...

Post autor: yox »

Majka pisze:Witam jestem tu Nowa . Moje auto turan 1.6 fsi z 2003 roku . Pomóżcie wyświetlają się dwa błędy po podłączeniu komputera A mianowicie błąd 17748 czujnik położenia wału rozrzadu/czujnik prędkości obrotowej silnika.niewłaściwa korelacja . A mianowicie gdzie się ten czujnik znajduje i czy na pewno do wymiany? Jakieś objawy ? A drugi to błąd 17441 czujnik nox sygnał zbyt mały. O co chodzi ?
Witaj :bry:
... ten wątek, jak sama nazwa wskazuje słuzy do powitania, więc proszę dopisac się do istniejącego tematu np. "Błedy VCDS" i tam opisac swój problem ;)
ODPOWIEDZ