panel climatronik nie dziala

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
lukanio_k
Auto:: touran BMN 2006
Imię:: Łukasz

panel climatronik nie dziala

Post autor: lukanio_k »

Witam jako mój pierwszy mój post proszę o wyrozumiałosc na wstepnie to dzien dobry wszystkim lub dobry wieczór mam problem panelem climatronik a mianowicie z jego działaniem.Touran z roku 2003 na poczatku było dogrzewanie silnika bez webasto postanowiłem zmienic panel z funkcja webasto wszystko działało jak naj bardziej prawidłowo zmieniajac przewody piny 16 na 20 i teraz chciałem zmienic na panel przed modyfikacja i zaskoczenie brak reakcji ze strony sterownika brak komunikacji.
Zamontowałem stary panel brak zadnych wskazan nie podswietla sie nie pokazuje temperatury i na dodatek włanczaja sie wentylatory chłodnicy,bezpieczniki sprawdzone przekazniki rowniez nie mam pojecia co sie stało panel z funkcja webasto dziala bez webasto nie przekładałem do innego tourana i działa prosze o pomoc
Awatar użytkownika
gordon
Auto:: Touran 1.9 TDI BKC '05
Imię:: Ireneusz
Podziękował: 115 razy
Otrzymał podziękowań: 188 razy

Re: panel climatronik nie dziala

Post autor: gordon »

Po zmianie panela na stary przewody zasilające wróciły na swoje poprzednie miejsca? Pytam, bo nic nie piszesz na ten temat.
A witamy się w odpowiednim dziale.
lukanio_k

Witam przewody wróciły na swoje miejsca jak przed modyfikacja wszystko zrobione tak jak było wczesniej,zamieniałem tez bordnetz i nic brak reakcji ze strony panela,brak komunikacji jakby byly przewody uszkodzone ale z drugiej strony to by panel z webasto tez nie funkcjonował a wszystko jest ok.
Awatar użytkownika
hagio
Expert
Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
Imię:: BARTOSZ
Podziękował: 276 razy
Otrzymał podziękowań: 153 razy
Kontakt:

Post autor: hagio »

Sprawdzałeś bezpieczniki po zamianie na fabryczny panel? Kiedys tez zmieniłem na fabryczny pod napięciem i przypadkowo zwarłem kabelki, efekt spalony bezpiecznik i objawy takie same.Dobrze wtyczki w climatronic wskoczyły ? Mozesz zrobić reset panela ECON i nadmuch na twarz jednocześnie. Nie zaszkodzi.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

Panowie podebne się pod temat. Sam założę nowy jak przeskanuje auto, ale może ktoś spotkał się z czyms takim że po zmianie tempertury na pokrętle i trybu klima zawsze wraca do AUTO i 22C po krótkim czasie.
Ktoś coś? :-\
Pozdrawiam!
lukanio_k

Sprawdze jeszcze raz wszystko bezpieczniki powymieniam nie wiem czy jakis przekaznik jest za to odpowiedzialny wypne tez borda z działajacego samochodu i zobacze czy cos pomoze robiłem reset panela na przeciskach i nic nawet nie ruszy.
ODPOWIEDZ