Mam problem podczas jazdy samochodem. Przy wciskaniu pedału gazu słychać delikatne pukanie, stukanie itp (jazda spokojna). Po zdjęciu nogi z gazu pukanie ustępuje. Przy większej prędkości stukanie nasila się , a dźwięk jest coraz bardziej mocny.
Byłem już u kilku mechaników. Twierdzą, że może to być wadliwa skrzynia lub przegub wewnętrzny. Przegub został wymieniony na nowy.
Wcześniej wymieniłem turbinę, dwumasę, wał rozrządu i zostały sprawdzone pompowtryski.
Proszę o jakieś podpowiedzi co może być przyczyną tego stukania. Z góry dziękuje za pomoc.
STUKANIE/PUKANIE
- GASIOR997
- Specjalista
- Auto:: SHARAN 7N2
- Imię:: GASIOR
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 61 razy
Re: STUKANIE/PUKANIE
Morze to tylko twoje przeczulenie wtedy morze tak samo było a jak wymieniłeś tyle rzeczy zwracasz na to uwagę a wcześniej nie.
Jak pomogłem to podziękowanie! - Pozdrawiam
-
mietus
- Auto:: vw, Touran 1.9tdiBXE 2006
- Imię:: Przemek
Wcześniej tego nie było. Nie jestem pedantem ale stukot się nasila z dnia na dzień
-- Cz paź 04, 2018 13:17 --
A może ktoś mi poleci dobrego mechanika z prawdziwego zdarzenia z okolic Pulawy/ Lublin
-- Cz paź 04, 2018 13:17 --
A może ktoś mi poleci dobrego mechanika z prawdziwego zdarzenia z okolic Pulawy/ Lublin
-
mietus
- Auto:: vw, Touran 1.9tdiBXE 2006
- Imię:: Przemek
Tak u mnie okazało sie ze to początki zużycia skrzyni czyli zaczynało brać łożyska same. po wymianie stukanie przestało być zauważalne
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Na te skrzynie jest lekarstwo. Trzeba dużo wcześniej dolać do skrzyni oliwy ponad stan.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC