webasto a climatronic
-
- Początkujący
- Auto:: 1t1, avq (bpx in) 2003
- Imię:: Grzesiek
- Podziękował: 3 razy
webasto a climatronic
Witam
jak podłączyć analogowe webasto DW50 pod climatronic aby się załączał?
jak podłączyć analogowe webasto DW50 pod climatronic aby się załączał?
Ostatnio zmieniony śr paź 17, 2018 20:55 przez olgiert111, łącznie zmieniany 1 raz.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: analogowe webasto a climatronic
W kabel przy wentylatorze wpiąć przekaźnik tak by przełączał kiedy zalaczasz piec i tyle. Dając regulator w postaci tyrystora będzie można nawet obroty wiatraka ustawiać.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
W climatronic pasku b5fl szło podpiąć się pod pin i załączało nawiew, nie idzie tego wysterować nawet emulatorem z sygnału analog na w-bus?
Przekaznikiem ewentualnie puścić zasilanie na climatronic z diodą kierunkową aby na auto nie szło? Schemat pinów wtyczek z climatronic Touran 2003 bez grzanyvh dupek ma ktoś?
Przekaznikiem ewentualnie puścić zasilanie na climatronic z diodą kierunkową aby na auto nie szło? Schemat pinów wtyczek z climatronic Touran 2003 bez grzanyvh dupek ma ktoś?
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Pasek był po analogu. Tu jest na can. Tak jak ci powiedziałem to najprościej i najpewniej. Przez dwie diody prostownicze też może być ale muszą być dość duże no i się będą grzały. Takie 10 amperowe mogą być za małe. Tak że 16 amperowe ewentualnie z radiatorem tylko byś auta przez to nie spalił.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
-
- Początkujący
Będzie więc cyfrowe
.
Potrzebuje schemat pin do climatronica z passata b6 rok 2007 i tourana 2003 Ew różnice bo mam błędy klap po zamianie

Potrzebuje schemat pin do climatronica z passata b6 rok 2007 i tourana 2003 Ew różnice bo mam błędy klap po zamianie
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Kolego Passat i Touran to różne platformy do tego Touran 2003 to nagrzewnica z dwoma silniczkami na klapie ssącej, a Passat z 2007 roku pewnie ma już jeden silniczek, a wszystko rozbiega się o soft panela climatronic bo panele nawet jak byśmy wzięli z tego samego rocznika (czytaj pod nagrzewnicę z taką samą ilością silniczków) to i tak nie pasują zamienie (czyli panel z Passata nie będzie działać prawidłowo w Touranie i na odwrót).
Kolega coś strasznie kombinuje, a nie lepiej do nowszego auta założyć piec pod Can (np. Thermo Top V/VEVO) ???
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Kolega coś strasznie kombinuje, a nie lepiej do nowszego auta założyć piec pod Can (np. Thermo Top V/VEVO) ???
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
- Początkujący
Postojowe ogrzewanie już mam cyfrowe bo z analoga zrezygnowałem, panel dostałem i myślałem ze to to samo
- lav1982
- Użytkownik
- Auto:: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
- Imię:: Emilio
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: webasto a climatronic
jak masz tourana i ogrzewanie cyfrowe, to poprostu zmien panel na taki z funkcja wl. webasto...olgiert111 pisze:Postojowe ogrzewanie już mam cyfrowe bo z analoga zrezygnowałem, panel dostałem i myślałem ze to to samo
jaki masz te webasto i panel?
-
- Początkujący
- lav1982
- Użytkownik
- Auto:: Altea'07 1,9TDI BXE JCX
- Imię:: Emilio
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Re: webasto a climatronic
no to masz THERMO TOP V i panel tez z webasto
podłączasz i musi chodzic tylko kwestia tego czy bedzie trzeba kombinowac z kablami...
1 - czy stary panel miales z ac czy byl na nim econ?
2- jak podlaczyles wszystko to spr jakie bledy pokazuje vcds?
webasto to jedna kwestia a osobna to panel,
sam podlaczalem vevo do mojej altei i wszystko chodzilo odpalalo na poczatku z licznika.
kwestia byl tylko panel (i dorobienie tu akurat plastiku) -> od bartka dostalem chyba na 1 ogien panel z paska 3c0... i sialo bledem tylko braku silniczka srodkowego bo go nie ma reszta chodzila bez zarzutu...
Drugi testowany od turka z econ (i ja tez mialem w staym econ) tez sialo bledem silniczka ktoregos, po zaglebieniu sie w schematy elektr. okazalo sie ze kabelko logia pasuje jak z 1 silniczkiem i taki trzeci dostalem od bartka (od turka z webasto i z ac) i smiga wszystko bez zadnych bledow... tzn jest jeden - bład czujnika jakosci powietrza bo go jeszcze nie zalozylem...
-- [ Pt ] 19 paź 2018, 11:57 --
w czym problem?chodzi webasto w ogole? masz je czym na probe odpalic? czy wpieles wszystkie przewody lacznie z can'ami?
podłączasz i musi chodzic tylko kwestia tego czy bedzie trzeba kombinowac z kablami...
1 - czy stary panel miales z ac czy byl na nim econ?
2- jak podlaczyles wszystko to spr jakie bledy pokazuje vcds?
webasto to jedna kwestia a osobna to panel,
sam podlaczalem vevo do mojej altei i wszystko chodzilo odpalalo na poczatku z licznika.
kwestia byl tylko panel (i dorobienie tu akurat plastiku) -> od bartka dostalem chyba na 1 ogien panel z paska 3c0... i sialo bledem tylko braku silniczka srodkowego bo go nie ma reszta chodzila bez zarzutu...
Drugi testowany od turka z econ (i ja tez mialem w staym econ) tez sialo bledem silniczka ktoregos, po zaglebieniu sie w schematy elektr. okazalo sie ze kabelko logia pasuje jak z 1 silniczkiem i taki trzeci dostalem od bartka (od turka z webasto i z ac) i smiga wszystko bez zadnych bledow... tzn jest jeden - bład czujnika jakosci powietrza bo go jeszcze nie zalozylem...
-- [ Pt ] 19 paź 2018, 11:57 --
w czym problem?chodzi webasto w ogole? masz je czym na probe odpalic? czy wpieles wszystkie przewody lacznie z can'ami?