Lejąca się woda po ulewach
Lejąca się woda po ulewach
Witam, mam pytanko i prosbe o pomoc moj turanek ma problem od jakiegos czasu zauwazylem ze po intensywnych opadach deszczu jak tnie ostro leci mi woda do srodka problem zarowno od strony pasazera i kierowcy, po ulewie jak wsiadam do auta pierwszy zakret i slupki na laczeniach robia sie mokre i cieknie woda po dzwiach , glosniku i na podloge, problem zaczyna mnie juz irytowac a bede mial chwile czasu zeby cos pomajsterkowac wiec czekam na pomysly, dodam ze posiadam szyberdach, relingi.Szyber raczej szczelny chyba ze problem w odprowadzaniu wody hmm. Auto jest bezwypadkowe na 100%.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Ja bym się zastanowił nad relingami, koledzy już ten temat poruszali. Zdjąbym podsufitkę - manual jest na forum przy okazji chyba zakładania siatki grodziowej. Tylko bym zdejmował podsufitkę właśnie po opadach. I sprawdził w którym miejscu przecieka. A i jeszcze rekin na dachu do sprawdzenie, też było poruszane na forum.Tomas pisze:Skoro masz szyber to ja bym poszedł tym tropem, może jakieś nieszczelności i przez prowadnice cieknie, bo jak z dwóch stron naraz leci to co to może być innego, a podsufitka sucha ?
- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Imię:: Michał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Info na podstawie audi a4 model b5 i b7 - tam było podobnie
Od szybera, szybra, szyberdachu-zwał jak zwał- biegły dwie rurki odprowadzające wodę-raczej były widoczne w tych modelach jak wyżej, spróbuj je sprężonym powietrzem przedmuchać żeby sprawdzić drożność...
sprawdź później również te relingi zdejmując podsufitkę....
możesz również użyć karchera i pomocy drugiej osoby... siadasz do auta a II-ga osoba leje po szybach, drzwiach i dachu a Ty wypatrujesz w środku niepokojące objawy
Od szybera, szybra, szyberdachu-zwał jak zwał- biegły dwie rurki odprowadzające wodę-raczej były widoczne w tych modelach jak wyżej, spróbuj je sprężonym powietrzem przedmuchać żeby sprawdzić drożność...
sprawdź później również te relingi zdejmując podsufitkę....
możesz również użyć karchera i pomocy drugiej osoby... siadasz do auta a II-ga osoba leje po szybach, drzwiach i dachu a Ty wypatrujesz w środku niepokojące objawy
Panowie wszystko ladnie pieknie, rozebralem slupki i nic nie widac zeby skas mialo leciec przedmuchalem i sa drozne, ale zauwazylem kolejna niepokojaca rzecz tyl podsufitki tez byl mokry bo sa widoczne zacieki niestety nie mam tyle czasu zeby bawic sie w sciaganie calej podsufitki, wstepnie na srode jestem umwoiony z zaprzyjazionym warsztatem maja sie tym zajac. o przebiegu bede informowal.
[ Dodano: Pią Cze 22, 2012 18:19 ]
Sprawa mam nadzieje rozwiazana, faktycznie zapchane byly odplywy od szybera:-) dzieki za pomoc
[ Dodano: Pią Cze 22, 2012 18:19 ]
Sprawa mam nadzieje rozwiazana, faktycznie zapchane byly odplywy od szybera:-) dzieki za pomoc