Automatyczne załączanie webasto przy niskiej temperaturze.
-
- Początkujący
- Auto:: touran 2.0 tdi BMN 2007
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 2 razy
Automatyczne załączanie webasto przy niskiej temperaturze.
Witam, nastały mrozy, webasto mam sprawne. Włączam je z pilota, z guzika na klimatroniku, programuje przez zegary. Webasto pięknie grzeje. Zauważyłem jednak że podczas mrozów (-6) oraz ruszeniu pojazdem (zimnym) nie widzę aby webasto się załączało. Czy nie powinna się zapalić kontrolka na klimatroniku? Czy za pomocą VCDS-a można wejść w ustawienia webasto i poprzestawiać załączanie, lub ewentualnie sprawdzenie ustawień?
- hagio
- Expert
- Auto:: TRENDLINE 2.0 16V BKD2005
- Imię:: BARTOSZ
- Podziękował: 276 razy
- Otrzymał podziękowań: 153 razy
- Kontakt:
Re: Automatyczne załączanie webasto przy niskiej temperaturz
bo piec rusza jako dogrzewacz i nie zasygnalizuje pracy chyba ze kopci. jest obszerny temat o dogrzewaczach w tym samym dziale klimatyzacja....itd., trochę poczytaj please .tom2600 pisze:Witam, nastały mrozy, webasto mam sprawne. Włączam je z pilota, z guzika na klimatroniku, programuje przez zegary. Webasto pięknie grzeje. Zauważyłem jednak że podczas mrozów (-6) oraz ruszeniu pojazdem (zimnym) nie widzę aby webasto się załączało. Czy nie powinna się zapalić kontrolka na klimatroniku? Czy za pomocą VCDS-a można wejść w ustawienia webasto i poprzestawiać załączanie, lub ewentualnie sprawdzenie ustawień?
Tak za pomocą vcds mozna pięknie podglądać parametry pieca.