Zasłonki na szyby!?
-
tomkruz
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1,6 FSI
- Imię:: Tomasz
Zasłonki na szyby!?
Witam Kolegów!
Zastanawiam sie nad kupnem zasłonek dedykowanych do VW Tourana.
Ma ktoś takie, używa? Jak sie sprawdzają, warto kupić?
https://allegro.pl/oferta/zaslonki-6-sz ... 5132984458
Zastanawiam sie nad kupnem zasłonek dedykowanych do VW Tourana.
Ma ktoś takie, używa? Jak sie sprawdzają, warto kupić?
https://allegro.pl/oferta/zaslonki-6-sz ... 5132984458
-
filekk87
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2005
- Imię:: Przemek
- Podziękował: 3 razy
Re: Zasłonki na szyby!?
Nie wiem jak się sprawdzają, ale zastanawia mnie jaki wpływ będzie miało otwieranie okien, bo to jest siatka.
- Dziadek13
- Specjalista
- Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
- Imię:: Jorg
- Podziękował: 12 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Miałem podobne w zafirze i powiem średnio to się sprawowało ale tylko przy zamkniętych szybach, przy otwartych to tylko na postoju były ok, ale kto siedzi w aucie na postoju jak grzeje słońce a w aucie jak w piekarniku.
-
tomkruz
- Początkujący
Czyli średni pomysł. Cena nie jest zbyt niska więc chyba odpuszczę. To już chyba wolę uzbierać trochę kasy i przyciemnić sobie szyby 
-- Pt lut 01, 2019 06:23 --
Czyli średni pomysł. Cena nie jest zbyt niska więc chyba odpuszczę. To już chyba wolę uzbierać trochę kasy i przyciemnić sobie szyby
-- Pt lut 01, 2019 06:23 --
-
ThoMass
- Użytkownik
- Auto:: 1.6 TDI CAYC 105ps
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Sam kiedyś się nad takim zestawem zastanawiałem, pomimo tego, że mam fabrycznie ciemne szyby. Pisałem wiadomość do producenta o możliwość kupna samych tylko na tylne drzwi tj. 2 sztuk tych zasłonek to coś jak dobrze pamiętam odpisali, że można ale koszt 200zł plus przesyłka.
Temat odpuściłem.
Jakiś czas temu jeden z forumowiczów miał na sprzedaż komplet, który pozostał mu po swoim aucie. wtedy pytałem jak mu się sprawdzały to pisał, że był zadowolony i nie miał z nimi problemów.
Temat odpuściłem.
Jakiś czas temu jeden z forumowiczów miał na sprzedaż komplet, który pozostał mu po swoim aucie. wtedy pytałem jak mu się sprawdzały to pisał, że był zadowolony i nie miał z nimi problemów.
- m0nter
- ____________________

- Auto:: Touran BMN 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 31 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Pewnie ja ten zestaw odkupiłem. Jestem zadowolony
Trzeba trochę pomyśleć przy montażu, bo jak się zamontuje "po najmniejszej lini oporu" to rzeczywiście może być problem z jazdą z otwartymi szybami. Zasłonki będą się ruszać, generować hałas i ew. wpaść do środka.
Zasłonki mają metalowe klipsy/blokady, które muszą być odpowiednio zamontowane.
Druga sprawa, ja kupiłem je pomimo przyciemnionych szyb z prostego względu. Jeszcze mniej słońca w środku, czyli mniej się nagrzewa. Druga sprawa, lekko uchylone szyby + szyberdach dają lepszą wentylację, a nie lecą robaki i śmieci do środka auta
Zasłonki mają metalowe klipsy/blokady, które muszą być odpowiednio zamontowane.
Druga sprawa, ja kupiłem je pomimo przyciemnionych szyb z prostego względu. Jeszcze mniej słońca w środku, czyli mniej się nagrzewa. Druga sprawa, lekko uchylone szyby + szyberdach dają lepszą wentylację, a nie lecą robaki i śmieci do środka auta
-
tomkruz
- Początkujący
Kolego m0nter, to w sumie polecasz?
Zastanawiam sie nad kupnem, nie mam przyciemnionych szyb a chciałbym troszkę prywatności w samochodzie z tyłu
Wiem że nie zastąpi to w 100% przyciemnionych szyb ale zawsze to coś i tańsza opcja 
-
Szczupic
- Auto:: Touran 1.9tdi
- Imię:: Jakub
Mam takie zasłonki i jestem bardzo zadowolony.
Przy małych dzieciach jak zaśnie w aucie to po zatrzymaniu służy jako moskitiera (uchylić szyby idzie)
Podczas jazdy i tak okien nie uchylam (w końcu po coś jest ta klima)
Przy małych dzieciach jak zaśnie w aucie to po zatrzymaniu służy jako moskitiera (uchylić szyby idzie)
Podczas jazdy i tak okien nie uchylam (w końcu po coś jest ta klima)
-
APUM
- Auto:: TOURAN BKD 2004
- Imię:: ARTUR
Do 20 lutego dostępny jest kupon rabatowy ( REBAJAS15 ) na 30 zł w sklepie autozaslonki.com
-
Kaki
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2011
- Imię:: Kacper
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
Polecam Serdecznie,
Ja kupilem w zeszlym roku na wakacje, rewelacja, tylko drogie... ale za jakość się płaci...
Siateczka z porządnego materiału (nie jakaś dziurkowana derma) stabilny montaż i łatwy demontaż w razie potrzeby, u mnie trzymaja sie bez problemu przy otwartych szybach...
Jedynie dzieciaki marudzą, że łapek się nie da wystawiać (a próbują wypchać)
jeżdżę z zasłonkami do dzisiaj.
nie wiem jak z tylną szybą, bo ze względu na wożenie psa w bagażniku oraz kamerkę na tylnej szybie zrezygnowałem z montażu.
Ja kupilem w zeszlym roku na wakacje, rewelacja, tylko drogie... ale za jakość się płaci...
Siateczka z porządnego materiału (nie jakaś dziurkowana derma) stabilny montaż i łatwy demontaż w razie potrzeby, u mnie trzymaja sie bez problemu przy otwartych szybach...
Jedynie dzieciaki marudzą, że łapek się nie da wystawiać (a próbują wypchać)
jeżdżę z zasłonkami do dzisiaj.
nie wiem jak z tylną szybą, bo ze względu na wożenie psa w bagażniku oraz kamerkę na tylnej szybie zrezygnowałem z montażu.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
ja polecam.
mam zestaw dedykowany do tourana juz od dłuuuuższego czasu.
montaż banalny. szyba o nic nie haczy.
szyby normalnie się otiwerają i zamykają.
latem jest trochę chłodniej we wnętrzu, a parkując auto pod domem, w parku, na łące, w lesie czy gdziekolwiek indziej często zostawiam uchylone szyby tak po 2-3 cm z tyłu i nie przejmuje się że coś mi do auta wleci.
dzieciaki się przyzwyczaiły i wiedzą że łap się tam nie pcha.
widoczności nie pogarszają i zawsze można szybko ściągnąć - chociaż ja jak zamontowałem to ściągam dwa razy do roku jak robie generalne sprzątanie turka wraz z myciem szyb.
mam zestaw dedykowany do tourana juz od dłuuuuższego czasu.
montaż banalny. szyba o nic nie haczy.
szyby normalnie się otiwerają i zamykają.
latem jest trochę chłodniej we wnętrzu, a parkując auto pod domem, w parku, na łące, w lesie czy gdziekolwiek indziej często zostawiam uchylone szyby tak po 2-3 cm z tyłu i nie przejmuje się że coś mi do auta wleci.
dzieciaki się przyzwyczaiły i wiedzą że łap się tam nie pcha.
widoczności nie pogarszają i zawsze można szybko ściągnąć - chociaż ja jak zamontowałem to ściągam dwa razy do roku jak robie generalne sprzątanie turka wraz z myciem szyb.
- touropol
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię:: Krzysiek
Mam i jak większość przedmówców polecam, rewelacyjna sprawa, świetnie dopasowane, nie przeszkadzają w otwieraniu szyb, szkoda, że nie można zamontować takich w drzwiach przednich
-
Kaki
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3 2.0 TDI 2011
- Imię:: Kacper
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
- Kontakt:
Tylne boczne (bagażnikowe): 0
Na drzwi: 2x3 = 6
Tylna szyba: (wydaje mi sie, ze tez 6 bylo)
Na drzwi: 2x3 = 6
Tylna szyba: (wydaje mi sie, ze tez 6 bylo)