Touran 2003 - wymiana radia dzielonego...

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)
m-blue
Początkujący
Auto:: sharan :)
Imię:: Michał
Podziękował: 3 razy

Touran 2003 - wymiana radia dzielonego...

Post autor: m-blue »

Witajcie,
pewnie temat wszystkim znany, ale jako nowy posiadacz starego tourana ( jeżdzę od lat sharanem, żeby nie było, że taki obcy zupełnie) zabrałem się za renowację wnętrza żonie... Większość jak wiadomo powycierana, radio jak zerknąłem to grosze ale... ramkę pomalowałem i wyszło całkiem ok - powycierane elementy, szukam radia a tu lipa... dzielonego radia nie ma nigdzie, zakładam, że nikt nie sprzedaje, bo wszystkie powycierane ?
Z tego co doczytałem, to trzeba wymienić ramkę i pasuje od polifta - szukałem na allegro i są ..3 ? aż takie to chodliwe, że ciężko kupić, jeszcze ceny jakieś kosmiczne ? Ceny w zasadzie od 80 do 170zł, to norma, czy czegoś źle szukam.. ?

A teraz konkretne pytanie - chciałem się upewnić, czy ta ramka będzie pasować - układ identyczny jak u mnie - długi pasek u góry przez całą długość, niżej pokrętła tylko cała dziura na radio pod spodem zamiast dzielonej:
https://allegro.pl/oferta/ramka-radia-o ... 7779387059
Awatar użytkownika
Dziadek13
Specjalista
Auto:: Touran '04 1.9TDI AVQ
Imię:: Jorg
Podziękował: 12 razy
Otrzymał podziękowań: 67 razy

Re: Touran 2003 - wymiana radia dzielonego...

Post autor: Dziadek13 »

Awatar użytkownika
Feberos
Użytkownik
Auto:: Touran '03 1.9TDI AVQ
Imię:: Krzysztof
Podziękował: 25 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Post autor: Feberos »

Zmieniałem u siebie na RCD310, udało mi się dostać ramkę za 70zł z przesyłką :P Trzeba być cierpliwym i nie kupować pierwszej lepszej bo przy nieumiejętnym demontażu zatrzaski pękają aż miło.

Tutaj masz numer OEM, litera na końcu może się różnić w zależności od koloru.
1T0858071G - wersja Climatronik
2K0858061A - wersja Climatic
m-blue
Początkujący
Auto:: sharan :)
Imię:: Michał
Podziękował: 3 razy

Post autor: m-blue »

Dzięki za odpowiedzi,właśnie nie byłem pewny czy będą pasować, ale udało mi się namierzyć za 50 plus radio RCD 300 mp3 za 80, co prawda bez kodu, ale jak się nie uda z generatora, to 30 u speca na miejscu.
ODPOWIEDZ