Amplituner

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
sergiusz
Przeglądacz
Auto:: Touran
Imię::

Amplituner

Post autor: sergiusz »

Witam chciałem kupić amplituner do KD mam na uwadze 2 modele Pioneer vsx-521 lub Yamaha RX-V373 czy ktoś używa może któregoś z tych sprzętów i może coś doradzić?
Sprzęt będzie służył głównie do filmów i posłuchania muzy i gry PS3.
Chciałem wydać max 1500zł wiem ze świata nie zwojuje ale chce poprawić KD o opcje HD.
yamaha ponoć lepiej brzmi ale pioneer ma znowu wejście na adapter BT.
Używam polskich znaków - bo w końcu to ma znaczenie, czy robisz komuś łaskę czy też laskę...
Awatar użytkownika
aawol
Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
Imię:: Andrzej
Podziękował: 83 razy
Otrzymał podziękowań: 126 razy

Post autor: aawol »

rok temu borykałem się z takim problemem i wybór padł na Yamahę ale.... plan minimum żeby jakoś grało to trzeba patrzeć od modelu 4xx w górę. seria 3.. to typowa marketówka, sporo jej brakuje do przyzwoitego brzmienia.... Pionek to lipa i straszny plastik- jeśli chcesz żeby było słychać muzykę to odpuść - rozważ Onkyo lub Yamahę, ja wybrałem Yamahę właśnie serii 471 ale gdyby było więcej kasy to koniecznie seria 6xx lub 7xx . U mnie pracuje z kompletem Jamo 606 bez skrzyni basowej - boczne basy w frontach wystarczająco huśtają podłogą... Oczywiście szukasz pod HD więc nie polecam Ci tego co gra pięknie czyli starszych pionków lub denonów. Również używam głównie do filmów i gier ( to córka) ale kiedy mam wolną chatę zapuszczę stare dobre brzmienia i jestem zachwycony.
To tylko moja opinia więc ktoś bardziej audiofilowsko nastawiony może mnie zrugać, choć z drugiej strony kwoty w jakich się obracamy są raczej amatorskie....
Co do wejść to Yamaha ma z frontu wejście do stacji pod Iphona....
ODPOWIEDZ