Witam, ostatnio w moim autku zatrzymała się w pozycji pionowej wycieraczka pasażera, temat dość znany, więc do roboty. Wszystko rozkrecone, wyczyszczone i nasmarowane, działa jak nowe. Więc znajomy do mnie, zrobmy i u mnie profilaktycznie. Działamy! Auto takie samo, silnik ten sam, jego kod także BGU, z tym, że 2005r. Po odkreceniu blachy w komorze silnika, ukazały się silniki wycieraczek, które mają wtyczkę skierowaną od siebie (na zewnątrz), w moim przypadku było odwrotnie, wpiecia kostek elektrycznych były skierowane ku sobie, działamy dalej... Rozkręcamy, czyscimy, smarujemy i składamy. Po "serwisie" wycieraczki pasażera próba i tu zonk. Nagle mechanizm zaczął działać w przeciwnym kierunku, tzn dobija do ogranicznika. Jak i z prawej tak i z lewej strony. Wycieraczki stoją w miejscu, słychać, że chcą pracować, ale ogranicznik w mechanizmie im na to niepozwala

co się stało Panowie? Wszystko złożone tak jak należy, dla zasady zrobiony serwis wycieczki kierowcy, ale sytuacja taka sama:(
-- Cz cze 20, 2019 16:55 --
Ludzie ktoś coś? Bo mam trasę jutro, a straszą burzą

Chyba, że dwa sznurki i szmatka na środku i dawaj Twoja-moja
-- Pt cze 21, 2019 21:33 --
Pany dwie doby od 1 posta i nikt żadnych pomysłów?